Első hely az éremtáblázaton és négyen az Eb-keretben

Első hely az éremtáblázaton és négyen az Eb-keretben

Úszóink kitettek magukért, hiszen 29 dobogós helyezéssel, 11 arany-, 7 ezüst- és 11 bronzéremmel az éremtáblázat élén végeztek a debreceni rövid pályás országos bajnokságon. Továbbá 4 sportolónk is ott lehet majd a decemberi Eb-n!

Remekül kezdődött BVSC-s szempontból a rövid pályás ob a Debreceni Sportuszodában. Alig ért véget a budapesti világkupa, sportolóink nem álltak le és a hazai vizekről is kiváló eredményeket szállítottak. Németh Nándor rögtön az első napon közel állt ahhoz, hogy megdöntse saját országos csúcsát 100 méter gyorson és ettől mindössze 9 századra volt, de a nélkül is aranyérmet szerzett. Továbbá Kovács Benedekkel, Békési Eszterrel és Ilyés Laurával kiegészülve a mix vegyes váltót is elsőként hozta be és még két bronzérmet is szerzett szerdán.

A hölgyeknél az első napon Késely Ajna (1500 m gyors) és Békési Eszter (100 m mell) nem talált legyőzőre a nyitónapon.

Csütörtökön a Kovács Benedek, Egri-Martin Marcos, Bagi Zoltán, Németh Nándor összeállítású férfi vegyes váltó szállította az aranyat, de további hét éremmel gazdagodott a zuglói gyűjtemény.

Németh Nándor aztán pénteken folytatta bajnoki címeinek gyűjtögetését. Előbb 200 méter gyorson, majd a férfi 4x100 méteres gyorsváltóval Magda Boldizsárral, Bóna Benedekkel és Kovács Benedekkel állhatott fel a dobogó tetejére. Békési is duplázott, ő 200 mellen lett ismét első.

A zárónapon Késely is feliratkozott az egyéniben duplázók sorába 800 méter gyorson, továbbá mindkét 4x200-as gyorsváltónk (női: Késely Ajna, Békési Eszter, Elekes Tamara, Ilyés Laura; férfi: Németh Nándor, Bóna Benedek, Holló Balázs, Kovács Benedek) aranyérmes lett.

Így a BVSC 29 dobogós helyezéssel, 11 arany-, 7 ezüst- és 11 bronzéremmel toronymagasan végzett az éremtáblázat első helyén.

Továbbá eldőlt, hogy 4 úszónk (Holló Balázs, Késely Ajna, Kovács Benedek, Németh Nándor) lesz ott a december 5. és 10. között Bukarestben esedékes rövid pályás Európa-bajnokságon.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay