Berlinben kezdődött az úszók számára a vk-szezon

Berlinben kezdődött az úszók számára a vk-szezon

Népes BVSC-s csapat vett részt az idény első úszó világkupáján Berlinben. Sportolóink váltóérmekkel és egyéni döntőkkel kezdték meg az olimpia előtti esztendőt a német fővárosban!

A szezon első világkupa döntője a női 400 méteres gyorsúszás fináléja volt, amelyen máris remek BVSC-s eredménynek örülhettünk. Késely Ajna végül az ötödik legjobb időt úszta Berlinben ezen a távon. Holló Balázs 8. idővel jutott döntőbe 400 gyorson, a reggeli idején közel egy másodpercet javított délután, így a 7. helyen végzett. A nyitónapon aztán Kovács Benedek ismételte meg Fukokában elért helyezését és Berlinben is az ötödik lett 200 méter háton.

Végül Ajna a női 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként egy ezüstérmet is begyűjtött pénteken.

Szombaton is volt egyéni döntősünk. Holló ezúttal 200 vegyesen lett ötödik, míg Németh Nándor 50 méter háton szerepelt a fináléban. 100 méter gyorson a 11. helyen végzett Nándi. Ezúttal is a váltó hozta az érmet számunkra ott viszont a legfényesebbet. Késely ezúttal a 4x200-as gyorsváltó tagjaként nyert aranyérmet, igaz csupán két csapat indult ezen a távon. A magyarok viszont magabiztosan diadalmaskodtak ebben a számban.

A zárónapon sem voltak messze sportolóink az éremtől. Ehhez a legközelebb Balázs járt, aki mindössze 6 századdal csúszott le a dobogóról fő számában, 400 méter vegyesen. Ajna 800 gyorson a hatodik, míg Beni 100 háton is az ötödik helyen zárt.

A héttagú BVSC-s csapatot még a fiatalok közül Bóna Benedek, Magda Boldizsár és Székely Áron egészítette ki, akik szintén értékes tapasztalatokkal zárták a versenyt.

A vk-sorozat a héten Athénban folytatódik, majd jövő hétvégén a Duna Arénában zárul Budapesten.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay