Arany, ezüst és bronz az EYOF-on

Arany, ezüst és bronz az EYOF-on

Kicsit a vizes világbajnokság árnyékában, de szintén nagy BVSC-s sikerekkel zárult az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a szlovéniai Mariborban. Kovács Botond és Bagi Zoltán összesen három éremmel térhetett haza!

Fukuoka mellett egy jóval közelebbi célpont is várt a múlt héten úszóinkra, méghozzá az idei EYOF, Mariborban. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly Elekes Tamara egyenesen a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte és idei küldöttségünk sem akart lemaradni tőle.

A még mindig serdülőkorú Bagi Zoltán 100 méter gyorson a 7. legjobb idővel jutott tovább az előfutamokból, majd egy helyet előre lépve a döntőbe is kvalifikálta magát egyéni rekorddal. Azonban későbbi számaira koncentrálva ettől a finálétól még visszalépett sportolónk.

Kovács Botond közben 200 méter vegyesen járta végig ezt az utat előbb a 11., majd a 3. legjobb időt úszva. Utóbbi egyéni csúcsot is jelentett számára. Kedden még elmaradt az érem, de Bagi nagyon közel volt hozzá a 4x100 méteres mix gyorsváltóval, végül a negyedik helyen végzett a magyar csapat.

Kovács aztán a 200 vegyes fináléjában tovább faragott időeredményén és végül 2:04.25-tel a második helyen csapott a célba, így egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett. Mindkét fiú érdekelt volt a 4x100 méteres férfi gyorsváltóban is. Itt végül az előkelő negyedik helyen zártak a mieink.

Július 28-a emlékezetes nap lesz úszóink számára, hiszen miközben Kós Hubert Fukuokában világbajnok lett, addig Mariborban Bagi Zoltán és Kovács Botond is dobogóra állhatott. Előbbi 100 méter pillangón lett aranyérmes (54.33), míg utóbbi ezúttal 400 méter vegyesen gyűjtött be egy bronzérmet (4:27.85).

Úszóink így 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek az EYOF-on! Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

Fotó: MOB

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay