Az utóbbi évek legjobb Európa-bajnokságát zárták úszóink

Az utóbbi évek legjobb Európa-bajnokságát zárták úszóink

Talán csak legmerészebb álmainkban gondoltuk, hogy úszóink ennyi dobogós hellyel zárják a római Európa-bajnokságot. 5 fős csapatunk minden tagja legalább egyszer dobogóra állhatott és összesen hét alkalommal került sportolónk nyakába érem!

A magyar úszóválogatott is remek Európa-bajnokságot zárt, hiszen összesen 15 érmet, köztük 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. Az 5 fős BVSC-s különítmény ebből 1 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremben volt érdekelt. Rögtön az első napon a 4x200 méteres férfi gyorsváltó tagjaként Németh Nándor és Holló Balázs Európa-bajnok lett, amely a magyar úszósport 100. nagymedencés aranyérme volt az Eb-ken. Késely Ajna pedig ugyanebben a számban a női váltóval zárt bronzérmesként.

A folytatásban Kovács Benedek szenzációs egyéni csúccsal pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve ezüstéremnek örülhetett 200 méter háton, míg a 4x100-as férfi gyorsváltóval Nándi és az első felnőtt világversenyén szereplő Mészáros Dániel is a dobogó második fokára állhatott fel.

Aztán a zárónapra is maradt még csattanó. Ugyanis Ajna a szélső pályáról hatalmasat versenyezve harmadik lett 400 méter gyorson, amely az első egyéni érme volt BVSC-s színekben világversenyen és Bernek Péter irányításával. Ráadásul az érmek mellett értékes pontszerző helyeknek is örülhettek úszóink.

Gratulálunk sportolóinknak és a többiek edzőjének, Plagányi Zsoltnak és Kovács Ottónak is!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay