Kovács Benedek Európa-bajnoki ezüstérmes!

Kovács Benedek Európa-bajnoki ezüstérmes!

Továbbra is remekelnek úszóink a római Európa-bajnokságon! Szombaton Kovács Benedek állhatott dobogóra, aki 200 méter háton fantasztikus egyéni csúccsal lett második. Németh Nándor pedig 100 méter gyorson az ötödik helyen zárt!

A nyitónapon rögtön három BVSC-s úszónk állhatott dobogóra a római kontinensviadalon. Mint ismert, Holló Balázs és Németh Nándor Európa-bajnok, Késely Ajna pedig bronzérmes lett a 4x200-as gyorsváltóval. Kovács Benedek sem akart lemaradni klubtársaitól, aki már a 200 méter hát előfutamai során 1:56.81-es egyéni csúcsot úszott és a második helyen jutott a középdöntőbe. Ott aztán kicsit elmaradt ettől az időtől, de így is a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

A szombati fináléban aztán újra fantasztikus egyéni rekordot (1:56.03) ért el. A második 100 méteren hatalmasat hajrázott és övé volt ezen a részen a legjobb idő a mezőnyből, így összességében végül a második helyre jött fel, és egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett, ami eddigi legjobb eredménye Beninek!

„Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam rá, hogy dobogós leszek, a negyedik-ötödik helyre saccoltam magam. Szerencsére sikerült elérni az 1:56-os idő elejét, amit szerettem volna” – nyilatkozott Kovács az MTI-nek, aki úgy kiúszta magát, hogy a futam után rosszul lett.

„Érden kezdtem el úszni a jelenlegi edzőmmel, Plagányi Zsolttal, ő távozott, én meg maradtam. Ott volt egy csapatunk például Milák Kristóffal, de szépen-lassan leépült, én viszont ott maradtam egyedül. A koronavírus-járvány alatt volt egy plusz évem, és váltottam, átmentem a BVSC-be, ahol újra Plagányi Zsolttal készülök, ráadásul olyan úszókkal közösen, mint például az olimpiáig Cseh László, akivel megtiszteltetés volt edzeni, Bernek Péter vagy Bohus Richárd. Azóta százon és kétszázon is jövök felfelé” – tette hozzá sportolónk.

Németh Nándor a 100 méter gyors fináléjában volt érdekelt, ahol végül az ötödik helyen csapott célba 48.02-es idővel. Ugyanitt Milák Kristóf ezüstérmes lett, Nándi országos csúcsát megdöntve.

Érdemes lesz vasárnap is követni az Eb eseményeit, mert több sportolónkért ismét szurkolhatunk!

Gratulálunk úszóinknak és edzőiknek! Hajrá, magyarok!

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay