Három úszónk szerepelhet a junior-világbajnokságon

Három úszónk szerepelhet a junior-világbajnokságon

Keddtől vasárnapig Peru fővárosában, Limában rendezik az úszók junior-világbajnokságát, ahol három sportolónkért is szurkolhatunk. Edzőjük, Nagy Péter értékelte a felkészülést és elárulta, hogy mik lehetnek a célok a vb-n!

Nem unatkoztak ezen a nyáron úszóink, hiszen minden hónapban fontos világversenyeken szerepeltek, ráadásul nem is akárhogyan. Szinte mindegyikről éremmel térhettek haza (junior Eb, EYOF, felnőtt Eb), míg a hazai vizes világbajnokságon értékes helyezéseket szereztek. A nyár zárásaként pedig a juniorok a távoli Peruban ugranak medencébe világbajnokságon.

„A nagy távolság miatt már 10 nappal a verseny rajtja előtt megérkeztünk. Mivel 7 óra az eltolódás, így 7 napra mindenképp szükségünk volt az akklimatizáció miatt, de nem baj, hogy hamarabb jöttünk az edzőtáborba. Jól sikerült a felkészülés, szombat óta pedig már a verseny helyszínén is gyakorolhatunk. Egyelőre mindenki egészséges, ami nagy öröm, reméljük ez így is marad” – nyilatkozta honlapunknak szakosztályvezetőnk, Nagy Péter a helyszínről.

Bóna Benedek a júliusi junior Európa-bajnokságon aranyérmes lett a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként, azonban másnap pozitív lett a koronavírus-tesztje, így nem fejezhette be a kontinensviadalt. Reméljük, ezúttal mindenkit elkerül a betegség. Bukarestben egyébként Székely Áron is dobogós volt, aki 50 méter háton lett bronzérmes. Hozzájuk csatlakozott az Eb óta Nagy Péter irányításával készülő Kovács Attila, így három sportolónkért szoríthatunk a perui fővárosban.

„A fő cél az, hogy mindenki egyéni csúcsot érjen el. Az európaiakat már jól ismerjük az ellenfelek közül, a többieket kevésbé, de nevezési idők vannak, ami alapján bizakodhatunk. Benedekre és Áronra is kemény menet vár. Előbbi 200 gyorson a hatodik, míg utóbbi 50 háton a negyedik legjobb idővel rendelkezik. Továbbá mindketten szerepelnek még váltók tagjaiként is, míg Áron 50 pillangón és 100 háton is vízbe ugrik. Attila pedig a 4x200-as gyorsváltóval szerepel a vb-n” – foglalta össze edzőjük a mieink programját.

A junior-világbajnokságot keddtől vasárnapig rendezik. Az előfutamok magyar idő szerint 16:30-kor, míg a döntők hajnali 1:00-kor kezdődnek.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak! Hajrá, magyarok!

Versenyzőink programja:

Aug 30. (kedd)
Bóna Benedek – 4x100 m férfi gyors
Székely Áron – 100 m hát

Aug 31. (szerda)
Bóna Benedek – 200 m gyors
Székely Áron – 4x100 m mix vegyes

Szept 1. (csütörtök)
Bóna Benedek – 4x100 m mix gyors
Székely Áron – 50 m hát

Szept 2. (péntek)
Bóna Benedek – 4x200 m férfi gyors
Kovács Attila – 4x200 m férfi gyors
Székely Áron – 50 m pillangó

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay