Eb-érem és olimpiai kvalifikációs torna

Eb-érem és olimpiai kvalifikációs torna

Kiváló eredményekkel zárta szakosztályunk a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságot! Lakos Regina 70 kilogrammban ezüstérmet szerzett, míg Fehér Koppány a 92 kilósok között ott lehet az olimpiai kvalifikációs tornán. Szakosztályvezetőnkkel, Régi Dániellel beszélgettünk!

Kezdjük kronológia szerint az értékelést. Fehér Koppány két szép győzelem után a negyeddöntőig jutott az Eb-n. Hogy láttad az ő teljesítményét?

A 92 kiló egy nagyon nehéz súlycsoport, ami ráadásul az olimpián is szerepel. Itt is ugyanolyan erős srácok vannak, mint szupernehézsúlyban, csak sokszor gyorsabbak és technikásabbak. Ráadásul tele volt a mezőny Európa legjobbjaival. Az oroszok jelenléte miatt az ukránok, az angolok és a németek bojkottálták az Eb-t, de rajtuk kívül mindenki itt volt. Kopi az edzőtáborban nyújtott teljesítményével hívta fel az üzbég származású szövetségi kapitányunk figyelmét és így került be az utazó csapatba. Kiemelte, hogy mentálisan és fizikálisan is nagyon erősnek tartja őt. Továbbá fegyelmezett és nem nagyon lehet kizökkenteni. A második győztes meccse után úgy döntött a szövetségi kapitány, hogy őt kell kivinni májusban Thaiföldre, az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyre. Ez pedig hatalmas dolog!

A negyeddöntőben az egyik házigazda állította meg őt. Milyennek ítélted azt a mérkőzést?

Abszolút elégedettek voltunk a teljesítményével. Kiegyensúlyozott volt végig. Igazából nagyon szoros találkozót láthattunk, úgyhogy nem lehettünk elkeseredve, mert remekül teljesített. Ami számomra nagyon fontos és próbálom így nevelni a legkisebbeket is, hogy végig erősnek kell lenni fizikálisan és mentálisan is. Kopi pedig az összes menet végét megnyerte, ami nagy fegyvertény. Az Eb után kapott egy kis pihenőt, de csütörtöktől elkezdjük az edzéseket, jövő héten pedig már Tatán folytatódik a felkészülés az olimpiai kvalifikációs tornára.

Másik versenyzőnk Lakos Regina is három mérkőzést bokszolt. Ezekből kettőt megnyert, így egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett. Nála hogy éltétek át a negyeddöntős sikert?

Ugye ezzel már biztos volt az érem számára, így egy óriási gát szakadt át azzal, hogy ott nyerni tudott. Nagyon szoros és nehéz mérkőzés volt. Bár mindegyik bíró őt hozta ki győztesnek, de intették a második menetben, így ez mínusz egy pontot jelentett. És így alakult ki négy bírónál a 28-28. Amikor pedig döntetlen az állás, meg kell jelölniük valakit. Végül mindannyian Regit jelölték meg győztesnek. Így gyakorlatilag 5-0-ra nyert. Nagyon nagy volt az öröm az első meccs után.

Utána egy fehérorosz riválissal találkozott. Azt a meccset hogy értékeled?

Ott már sokkal magabiztosabb volt. Adott egy óriási löketet neki az, hogy sikerült beverekednie magát a legjobb négybe. Reginek átlagon felüli a dinamikája és nagyot tud ütni. Egy idő után pedig elmegy az ellenfelek kedve a kezdeményezéstől e miatt. Ez részben született adottság is, de sokat is dolgozunk rajta. Ugyanis ilyen helyzetekben tudjuk kamatoztatni ezt a képességét.

A felkészülését sérülések is nehezítették. Hogy alakult az idei Eb-ig tartó időszak nála?

A tavalyi indiai világbajnokság után műteni kellett a vállát, amelyet hosszú rehabilitáció követett, ami nagyon nehéz időszak volt. Azonban a gyógytorna mellett, amikor már tudott mozogni, lejött és gyakoroltunk a másik kézzel. A balegyenese nagyon sokat fejlődött. Ebből is sokat tudott kamatoztatni. Szerencsére egy csapat dolgozik körülöttünk. Kovács Krisztina, a sportpszichológusa is rengeteget segített. Vele már én is dolgoztam versenyzőként, illetve a második szakdolgozatomnál ő volt a konzulensem. Ő nagy támasz volt Reginek a nehéz időszakban is. Boleska Viktória pedig gyógytorna- és erőfejlesztőgyakorlatokban, valamint a vállműtétben segített rengeteget. Aztán a tavalyi magyar bajnokság előtt egy játékos gyakorlatnál eltört az ujja, amit műteni is kellett, így kezdődött elölről a rehabilitáció. Amin ő keresztül ment, az minden sportolónak nehéz lehet, de hála Istennek legyőztük ezt. Ő is Tatán keltette fel az edzésmunkájával a szövetségi kapitány figyelmét és végül egy nagyon szép ezüstérem lett a vége. Mindkét sportolómra igaz, hogy sosem szabad feladni.

Mit jelentett számotokra, hogy te is a helyszínen segíthetted őket?

Az egyesület jóvoltából, illetve a hazai szövetség hozzájárulásával regisztráltak engem is. Így volt szerencsém mindegyik mérkőzésükön ott lenni. Az első héten sokat ingáztam Belgrád és Budapest között. Aztán az utolsó 5 napra már ott maradtam. De megérte minden kilométer, mivel úgy voltam, hogy ha picit is hozzá tudok járulni az ő teljesítményükhöz azzal, hogy ott vagyok és segítem őket, akkor az a legkevesebb, hogy megyek. Óriási köszönet továbbá, hogy Fischer József és a BVSC vezetősége, Szatmáry Kristóf, Szentpáli Gábor és Tóth Sándor is végig támogatta a szakosztályt a tavalyi indulás óta és nagy öröm számomra, hogy máris sikerült ilyen szép eredményekkel meghálálni ezt.

Gratulálunk és a továbbiakban is sok sikert kívánunk!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay