Térképen a kézilabdánk

Térképen a kézilabdánk

 

Fiatalnak számító kézilabda-szakosztályunk idén már figyelemre méltó sikereket ért el. Serdülő lánycsapatunk ugyanis az Országos Serdülő Bajnokság II. osztályában a harmadik, míg ifjúsági fiúcsapatunk az Országos Ifjúsági Bajnokság III. osztályában az első helyen végzett. A sikerek hátteréről és a szakosztály jövőjéről Tollingász Nóra szakosztályvezetővel és a két csapat egy-egy játékosával, Lengyel Petrával és Sebestyén Ákossal beszélgettünk.

Petra és Ákos hasonló utat jártak be, míg klubunk igazolt játékosai lettek. Mindketten Zuglóban laknak, ezért a kerületben kerestek sportolási lehetőséget. A kézilabdázás hamar (már az oviban) megtetszett nekik, emiatt a Postás SE-be igazoltak le. A Róna utcai egyesületben azonban néhány év múlva megszűnt a kézilabda-szakosztály, s mivel akkoriban Zugló még szűkölködött a kézilabdacsapatokban, kénytelenek voltak a szomszédos XVI. kerületi KMSE-be igazolni. Petra és Ákos több játékostársukkal egyetemben a 2018-as esztendőben érkeztek egyesületünkhöz.

-         A húgom itt kézizett már, hisz, mikor ő kezdte, a BVSC-nek is volt már kézilabda-szakosztálya – mesélte Petra. – Ő annyit dicsérte otthon a klubot, hogy az az én érdeklődésemet is felkeltette, így, amint lehetett, én is ide igazoltam.

-         Engem az is motivált, hogy nem egyedül, hanem megszokott barátaimmal közösen válthattunk egyesületet, így ugyanabban a társaságban folytathattam – mondta Ákos. – Természetesen az új klubomban több új játékostárssal is megismerkedhettem, akikkel csak erősödött a csapatunk.

Az ifi fiúcsapatunk tavaly még a serdülő bajnokságban játszott, és Ákosék érkezése előtt a tabella végén szerénykedett, ám utána megtáltosodott a csapat, amely a bajnokság végére az ötödik helyre tornázta fel magát. Az idei ifi bajnokságban pedig kétség sem férhetett a győzelmükhöz.

-         Szerintem az áprilisi Abony elleni hazai győzelmünket követően vált biztossá az elsőségünk, hisz az abonyiak voltak a legveszélyesebb riválisaink.

Petráék is sokáig harcban voltak az elsőségért, ám nekik néhány eredmény nem kedvezett.

-         Nekünk a Szeghalom és a Hódmezővásárhely volt a két nagy riválisunk, de sajnos éppen ellenük nem tudtunk úgy játszani, ahogy kellett volna. Pedig úgy érzem nemcsak a bronz-, hanem az aranyérem is összejöhetett volna.

Ha idén még nem is jövőre biztos, hogy összejön majd. Már csak azért is, mert ez a serdülő lánycsapat idén már az Országos Ifjúsági Bajnokság harmadosztályában is helyt állt, ahol végül negyedikek lett.

-         A lányok jövőre már csak az ifibajnokságban (annak harmadosztályában) szerepelnek, ahol jó eredményt, feljutást várunk tőlük – mondta Tollingász Nóra szakosztályvezető. – Illetve benevezzük őket a felnőtt NB2-be. Ez utóbbi megmérettetésre azonban néhány rutinosabb játékossal is megerősítjük majd a csapatot.

A fiúk esetében ez az aranyérem feljutást jelentett az Országos Ifjúsági Bajnokság másodosztályába, ahol már erősebb csapatokkal kell majd megküzdeniük Ákoséknak. A szakmai team az állóképesség növelése és a rutinszerzés érdekében őket is benevezi a felnőtt Budapest-bajnokság másodosztályába. Nekik viszont fiatalon, felnőtt segítség nélkül kell majd helyt állniuk az idősebb játékosok alkotta csapatok ellen.

A két éremmel pedig klubunk is felkerülhetett végre a hazai kézilabdázás térképére. Fiatal szakosztályunknak jövőre hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay