Mozgalmas délelőttjük volt az óvodás kéziseknek

Mozgalmas délelőttjük volt az óvodás kéziseknek

Különleges rendezvényre gyűltek össze legfiatalabb kézilabdázóink szombaton. Ugyanis korábban még nem rendeztek számukra ilyen szervezett, mozgásfejlesztő alkalmat, mint amire most sor került. Pozitív tapasztalatokkal zárult az esemény.

Gyerekzsivajtól volt hangos szombat délelőtt a BVSC-Zugló Kézilabdacsarnoka. A fiatalok izgatottan várták szüleikkel a Magyar Kézilabda Szövetség és klubunk szervezésében, az ovisok számára először megrendezett labdás sorváltó kezdetét. A megnyitó után a bemelegítés alatt viszont már feszülten koncentráltak a bemutatott feladatok végrehajtására. Ezt követően ismertették a szervezők a kilenc darab sorváltó feladatot, amit a kilenc csapat egymás után végrehajtott. A színes programban többek között volt akadálypálya, szőnyegen csúszás vagy éppen kapura dobás is.

„Nagyon örülök, hogy sikerült összehoznunk a BVSC-vel közösen ezt az óvodai rendezvényt. Azt hiszem, hogy ez a sorverseny nagyon elősegíti az ő mozgásukat. Fontos felhívni a figyelmüket a labda iránti szeretetükre. Azt gondolom, hogy ebben a korban már nagyon lényeges, hogy sportoljanak, mozogjanak. Láthattuk itt, hogy a kúszás milyen nehezen megy a gyerekeknek. Ez annak tudható be, hogy a helyhiány vagy bármi más miatt, de keveset mozognak. Ezzel az egész vetélkedővel az is a célunk, hogy minél több gyereket sikerüljön bevonzani a sportág számára” – nyilatkozta honlapunknak Pribék István a Magyar Kézilabda Szövetség budapesti szakfelügyelője.

 

 

Az esemény egyik főszervezője hozzátette, hogy a jövőben is terveznek folytatást, ehhez fontos, hogy a Budapesti és a Magyar Kézilabda Szövetséget is az ügy mellé állítsák. Nem véletlen, hogy mindkét szervezet képviseletében megtekintette ezt a foglalkozást Puja Pál, a Budapesti Kézilabda Szövetség versenybizottságának elnöke, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség Amatőr Tanácsának alelnöke is, hogy első kézből győződhessen meg a módszer eredményességéről.

„Nagyon tetszik a program, ami igaz nem újkeletű, de még ilyen szervezett formában egyszer sem nyilvánult meg. Legalábbis így, hogy mellette áll több egyesület, illetve egy adott személy felvállalja az egész irányítását. Mint szülő, azt látom, hogy az óvodák nehezen tudják megoldani ezt a mozgásfejlesztést, ami lehet nem feltétlenül a feladatuk, de nagyon fontos. Fel kell ismerni, hogy ezeknek a gyerekeknek szükségük van a mozgásra. Főleg úgy, hogy a mai világban már szinte mindenhova autóval mennek. Le kell kötni az energiáikat. Legyen az akár egy ilyen rendezvény vagy pedig rendszeres, amit egy egyesület biztosítani tud számukra. A lényeg, hogy mozogjanak” – árulta el tapasztalatait Puja Pál.

A mozgalmas délelőtt mellett minden résztvevő egy-egy plüssfigurát vihetett haza, amit ajándékba kaptak a gyerekek. A tervek szerint a jövőben akár rendszeressé is válhat ez a rendezvény és havi szinten is megrendezhetik a budapesti óvodások számára a csoportos foglalkozásokat.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay