„A hobbim az életem” – interjú Kemény Andreával

„A hobbim az életem” – interjú Kemény Andreával

A koronavírus-járvány miatt a kézilabdázóknál is szünetel a bajnokság, azonban ebben az időszakban is igyekszünk foglalkozni csapatainkkal. Elsőként Kemény Andreával ismerkedünk meg, a serdülők és ifik edzőjével, aki februárban csatlakozott a BVSC-hez.

 

Honnan ered nálad a kézilabda szeretete?

Már 12 éves koromban megismerkedtem a sportággal. Az akkori testnevelőtanárom Papp Ildikó szerettette meg velem a kézilabdát, akinek nagyon hálás vagyok ezért. Ugyanis a hobbim lett az életem. Ez 30 éve történt és a mai napig játszom a BRSE csapatában, akikkel a Budapest Bajnokságban indultunk. Továbbá nem másodsorban édesanya is vagyok, van két gyermekem. Lányom kézilabdázik, fiam pedig jégkorongozik, így ahogy szokták mondani: „egyik alma sem esett messze a fájától”.

 

Hogyan kezdődött számodra az edzői szakma?

Edzőként 2008-ban kerültem kapcsolatba a kézilabdával, ekkor kerültem az Érd női együtteséhez, mint segédedző, mert két évet dolgoznom és tanulnom kellett más edzőkollégáktól, ami nagy segítség volt. Ezen idő alatt minden korosztály munkájába betekinthettem, U10-től egészen a felnőtt NB-I-es csapatig. Két szezon után kaptam saját csapatot, ahol már vezetőedzőként dolgozhattam.

 

Milyen korosztályoknál edzősködtél?

A munkámat mindig az U11-es csapatoknál kezdtem, akiket serdülő korukig vihettem, beleértve az első serdülő évet is. Igazából ezt a korosztályt éreztem mindig közel magamhoz, mert itt már el lehet kezdeni a komolyabb terhelést, komolyabb edzésmunkát, és mindig szerettem látni, hogy „miből lesz a cserebogár!” Elég szép eredményeket értem el a csapataimmal, többször voltunk Régió Bajnokok, számos hazai és nemzetközi trófeát szereztünk. 2018. július óta a Moyra-Budaörs Handball klubnál vagyok utánpótlás technikai vezető. Továbbá idén február második hetében csatlakoztam a BVSC csapatához.

 


Egyelőre nem sokat dolgozhattál nálunk, mivel március közepe óta szünetel a bajnokság a koronavírus-járvány miatt. Mégis mik az első benyomásaid a BVSC-nél?

Sosem szerencsés szezon közben átvenni egy csapatot, de nagyon tetszettek a klubvezetés jövőbeli tervei. Továbbá az eddig elért munka is inspiráló volt, ami gyakorlatilag a semmiből indult, és mostanra több mint 200 gyerek kézilabdázik a klub kötelékében alig 4 év alatt. Az edzőváltás mindig nagyon nehéz a gyerekek számára, de nagyon jól kezelték és gyakorlatilag nehézség nélkül elfogadták a váltást, így lelkesen neki álltunk a közös munkának. Ami nem egyszerű a gyerekeknek, mert minden edzőnek más elképzelései vannak. Én a védekezést tartom nagyon fontosnak, ami furcsa a gyerekeknek, mert mindenki akkor érzi magát jónak, ha gólt lő és számukra ez a fontos. Viszont nekem edzőként a védekezés az első. Ezt nagyon nehéz megértetni velük, de meccsről meccsre látom rajtuk a változást.

 

Melyik korosztályok tartoznak hozzád a BVSC-nél?

Két csapatom van jelenleg, a serdülő és ifi, így két bajnokságban indultak a lányok. A serdülő együttessel, a II. osztály keleti régiójában versenyzünk, ahol jelenleg a 11. helyen állunk. Ebben a korosztályban egy kicsit foghíjasok vagyunk, mert pont a minimum létszámmal tudunk csak a mérkőzéseken megjelenni, ami 12 fő. Ide majd jó lenne, ha még tudnánk igazolni 2005-2006-ban született gyerekeket. Az ifi csapat a III. osztályban versenyzik, ahol jelenleg a B csoport 5. helyén áll. Ez a korosztály a serdülőkkel kiegészülve jó csapatot alkot.

 

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságokat. Jelenleg ti hogy tudtok készülni?

Március 16-a óta nem tartunk a klubban edzéseket, mindenki otthon dolgozik kiküldött edzésterv alapján. Célom a serdülőkkel bent maradni a II. osztályban, ami elég nehéz lesz, az ifi csapattal pedig az 1-4. hely valamelyike a cél. Bár a koronavírus okozta helyzet miatt, még nem tudjuk, hogy folytatódik-e a bajnokság vagy éppen az aktuális állás lesz a végső eredmény is, de most mindenki egészsége fontos és hogy minél előbb legyőzzük ezt a vírust.

 

Hajrá BVSC-Zugló! Vigyázzunk egymásra!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay