BVSC Napló: Utánpótlás érmek

BVSC Napló: Utánpótlás érmek

Érmekben gazdag hétvégét zártak utánpótlás sportolóink. Karate és vívó szakosztályunk is szállította az érmeket, míg csapataink több fronton is sikeresen szerepeltek a bajnokságokban.

Sűrű hetük volt férfi vízilabdázóinknak. Előbb megszerezték első sikerüket az OB I idei szezonjában Szűcs Levente tanítványai, majd hivatalossá vált, hogy elindulhatnak az Eurokupa idei kiírásában. Végül pedig kiderült, hogy az OSC visszalépése miatt a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelhetett az együttes, ahol előbb a Szolnoktól, majd a Vasastól kapott ki a BVSC, így negyedik lett a csapat. A női vízilabdázók számára is elrajtolt a bajnokság. A lányok magabiztos, 27-5-ös sikert arattak a Honvéd ellen otthon.

A MOL Magyar Kupa miatti szünetet követően győzelemmel folytatták az NB III Keleti csoportját a BVSC-Zugló labdarúgói. A 11. fordulóban Gabala Krisztián együttese gólgazdag mérkőzésen múlta felül 3-2-re a DVTK II-t.

A nők is értékes eredményt értek el az NB II Keleti csoportjában, hiszen 2-2-es döntetlent játszottak a listavezető, és a forduló előtt százszázalékos FC Hatvan vendégeként.

A női röplabdázók számára is elrajtolt a bajnokság. Az NB II 1. fordulójában a Hercules SE ellen idegenben lépett pályára Daróczi Gergely együttese és nyert 3-1-re. Szombaton a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az elmúlt években rendre döntős és kétszer aranyérmes Nyíregyháza látogat a Szőnyi útra!

A kézilabdázók közül a nők idegenbe utaztak az NB II-ben. Sajnos a Nemesvámos otthonában 29-24-re kikaptak a mieink. A férfiak viszont továbbra is hibátlanok a Budapest I. osztályban. Ezúttal hazai pályán az FSzSE csapatát múlták felül 27-26-ra.

Több korosztály fegyvernemeiben is versenyeket rendeztek a hétvégén a vívóknál. BVSC-s sportolóink pedig szállították is az érmeket, ráadásul Demeter Diána a kadet, Osman-Touson Maruán pedig a junior mezőnyben lett aranyérmes a párbajtőrözőknél.

Nem mostanában volt, amikor karate szakosztályunk legutóbb versenyen szerepelhetett. A hétvégén viszont elindultak sportolóink az Avas Kupán, ahol jó eredményeket értek el, hiszen az egyesületi rangsorban a második helyen zárt a BVSC!

Csütörtökön lesz húsz éve annak, hogy Kemény Dénes irányításával olimpiai bajnok lett Sydney-ben a férfi vízilabda-válogatott. Abban a csapatban Märcz Tamás és Szécsi Zoltán képviselte a BVSC-t. Előbbi pályafutásával ismerkedtünk meg a Zuglói Hősök legújabb részében.

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay