Fontos verseny vár úszóinkra

Fontos verseny vár úszóinkra

Alig ért véget a rövid pályás úszó Európa-bajnokság, máris újabb kihívás vár felnőtt és utánpótlás úszóinkra. A héten Győrben és hazai medencében is szinteket teljesítenének az előttük álló világversenyekre.

A felnőtt ob után december elején az utánpótlás rövid pályás országos bajnokságon is remekelt a BVSC. Sportolóink a versenyen összesen 48 érmet szereztek, 30 arany-, 10 ezüst- és 8 bronzérem felosztásban, ezzel magasan az éremtábla élén végeztünk.

„Nagyon sok munka van abban, hogy ilyen kiemelkedően zártak fiataljaink is az ob-n. Ezért dolgozunk egész évben, hogy minél sikeresebbek tudjanak lenni sportolóink” – árulta el szakosztályvezetőnk, Nagy Péter.

Nincs azonban megállás, hiszen a múlt heti rövid pályás Eb után ezen a héten sem maradunk verseny nélkül. Szerdától előbb a Győr Openen csobban vízbe úszóink egy csoportja, hogy szinteket ússzanak a jövő évi világversenyekre.

„Győrben a BVSC-t Elekes Tamara, Békési Eszter, Kovács Botond, Székely Áron, Bóna Benedek és Magda Boldizsár képviseli. Ez egy jó szintúszási lehetőség a jövő évi dohai felnőtt vb-re vagy az ifi Eb-re. Közülük többen váltókban lehetnek esetleg érdekeltek a felnőtt vb-n. Azért az utóbbi időszak sűrű versenynaptára miatt mindannyian fáradtak, de az a cél, hogy a nyári eredményeiket elérjék vagy esetleg túlszárnyalják. Gyakorlási lehetőségként is tekintünk erre a viadalra, valamint a hétvégi hazai cikluszáróra, ahol szintén úszhatók szintek.”

Sok sikert kívánunk úszóinknak! Hajrá, BVSC!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay