Két BVSC-s érem eddig az Eb-n a junior úszóktól

Két BVSC-s érem eddig az Eb-n a junior úszóktól

Egy arany- és egy bronzérem eddig sportolóink mérlege a junior úszó Európa-bajnokságon. Székely Áron és Bóna Benedek, valamint edzőjük, Nagy Péter is elégedetten értékelte az eddigi eredményeket. Sajnos Benedek a folytatásban nem szerepelhet koronavírus-fertőzés miatt.

Jól alakult számunkra a romániai junior úszó Európa-bajnokság szerdai napja. Előbb Székely Áron 50 méter háton remek teljesítménnyel lett bronzérmes, nagyon szoros versenyben, mindössze egy századdal megelőzve riválisát.

„Én úgy vélem, hogy kifejezetten jól sikerült ez a versenyszám. Megpróbáltam kihozni a legjobbat magamból és ez sikerült is szerintem, de a világbajnokságon szeretnék majd ennél még jobban teljesíteni. Valamilyen szinten tervben volt részemről a dobogó, ugyanis úgy jöttem ide, hogy tudtam, az enyém a harmadik legjobb idő. Azonban amikor úsztam a selejtezőket, akkor tudatosult bennem, hogy ide több kell majd, mint amivel jöttem ahhoz, hogy szép helyezést érjek el. Nagyon örülök a bronzéremnek és azért kicsit szerencsém is volt, ugyanis egy századdal vertem csak meg a negyedik helyezettet” – nyilatkozta az Eb-3. helyezett úszó honlapunknak.

Bóna Benedek aztán a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként, Magda Boldizsárral, Pádár Nikolettel és Molnár Dórával lett aranyérmes szerda este. Sportolónk elégedetten értékelt a győzelem után.

„Azért Boldinak jár a dicséret, mert igenis nagyon jó időt ment, nagyon jó helyen adta át a váltót, így nekem is sikerült ugyanez. Egyéniben is szeretnék 49-es időt jönni – a lányoknak pedig nagyon köszönöm, hogy ennyire jól úsztak” – árulta el a szövetség honlapjának.

Sajnos másnap kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, így számára befejeződött az Európa-bajnokság. Viszont ezúton is jobbulást kívánunk Benedeknek.

A helyszínen tartózkodik szakosztályvezetőnk, Nagy Péter, aki értékelte a két fiú teljesítményét.

„Első nap 200 gyorson kiesett Benedek, mivel ő volt a harmadik magyar, pedig időeredményével bejutott volna a középdöntőbe. Talán ez is kellett ahhoz, hogy pihentebben tudjon odaállni a 4x100 m mix váltóhoz, ahol délelőtt mar kifejezetten jól versenyzett és fontos része volt a csapatnak. A délutáni döntő előtt nyugodt volt és magabiztos, jól sikerült a bemelegítés is, amivel még jobban tudtuk a jó úszás irányába terelni. A döntőben kiváló teljesítményt mutatott, viszont a másik 3 úszó jó szereplése is nagyon kellett az aranyéremhez. Sajnos a verseny utáni napon covidos lett, így kénytelen kihagyni a többi versenyszámát” – árulta el Nagy Péter, aki természetesen Áron bronzérméről is elégedetten beszélt.

„A harmadik legjobb idővel jött ki az ifi Eb-re, de mögötte elég sűrű volt a mezőny. Az előfutamok során simán továbbjutott, majd a középdöntőben egyéni csúcsot úszva harmadik volt holtversenyben. Szerencsére nem nagyon idegeskedte túl a döntőt és kiváló benyúlással harmadiknak ért be. A századok most velünk voltak, nem úgy, mint a legutóbbi világversenyeken. Teljesen elégedett vagyok az eddigi teljesítményével. Fő számán már túl van, de a 100 hát és az 50 pillangó is fontos, ami hátra van még neki.”

Eddigi eredményeivel mindkét fiú kvalifikálta magát a szeptemberi, perui ifi világbajnokságra.

 

Fotók: Facebook / Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay