Junior-vb: Érmek Peruból

Junior-vb: Érmek Peruból

A junior-világbajnoksággal zárult úszóink számára a hosszú nyári versenyszezon. Három fős küldöttségünk pedig kitett magáért, hiszen arany- és ezüstérmet is szerzett, valamint további értékes helyezéseknek is örülhettünk Limában!

A budapesti vizes világbajnokságon több döntős eredmény, utána pedig a romániai junior Európa-bajnokságon, a besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) és a római felnőtt Eb-n is dobogóra állhattak úszóink. Így bizakodva várhattuk a Dél-Amerikában rendezett junior-vb-t is és sportolóink ezúttal is hozták a remek eredményeket. Bóna Benedek a 4x100-as mix gyorsváltóval világbajnok lett, míg a férfi 4x200-as gyorsváltóban klubtársával, Kovács Attilával együtt ezüstérmes. Székely Áron 50 méter és 100 méter háton is csak egy hajszállal maradt le a dobogóról és negyedik lett. Benedek még a 4x100-as férfi gyorsváltóval begyűjtött egy ötödik helyet is és arról még nem is beszéltünk, hogy két csapatunkat is érmes helyekről zárták ki.

„Elégedett vagyok a srácok teljesítményével. Áron két egyéni döntőt úszott és mindkét alkalommal épphogy lemaradt a dobogóról és negyedik lett. Továbbá szerepelt két váltóban is, amelyeket sajnos kizártak érmes helyekről, ami nem rajta múlt. Benedek 200 méter gyorson a kilencedik lett, viszont a váltókkal remekelt. A 4x100 mix gyorson arany-, míg 4x200 gyorson ezüstérmet szerzett. Ő is benne volt a 4x100-as vegyes váltóban a zárónapon, és fantasztikus hajrával behozta a csapatot a harmadik helyre, de sajnos a kizárás miatt ezúttal elmaradt a dobogó. Attila 4x200 gyorson indult csak, de ott nagyon jól teljesített és ennek egy ezüstérem lett a jutalma” – értékelte a fiúk edzője, szakosztályvezetőnk, Nagy Péter a junior-világbajnokságot.

Bár most jön egy kis pihenő úszóink számára, már ami a versenyeket illeti, de szombaton a BVSC Openen többen is ott lesznek közülük, akikkel közös kép is készíthető, de érmeseink aláírása is begyűjthető. A Facebook-esemény ezen a linken érhető el.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőjüknek a szép eredményekhez!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay