Őszi visszatekintés: női kézilabda

Őszi visszatekintés: női kézilabda

A hatodik helyről várhatják a bajnoki folytatást női kézilabdázóink az NB II Északi csoportjában. A csapat magjának két korosztály bajnokságában is helyt kell állnia, azonban ez nem megy a teljesítmény rovására!

A tavalyi szezont a Déli csoport hatodik helyén zárták női kézilabdázóink és az idei szezon felénél is ebben a pozícióban állnak. Igaz, ezúttal már az Északi csoportban az NB II-ben. A bajnokság jól indult a BVSC számára, hiszen négy győzelemmel nyitottak Balog Beáta tanítványai. Ezt egy kis megtorpanás követte ugyanennyi vereséggel, pedig több alkalommal is nyerésre álltak a mieink a félidőben. Az ősz viszont szépen zárult, hiszen előbb a Szentendre vendégeként játszottunk döntetlent úgy, hogy a listavezető csak ellenünk veszített pontot. A 2021-es évet pedig két győzelemmel zártuk.

Azt gondolom, hogy reális ez a mostani helyezésünk a bajnokságban. Olyan szempontból van viszont hiányérzetem, hogy voltak olyan meccseink, főleg itthon, amikor a félidőben még vezettünk, a második játékrészre viszont mégsem sikerült ezt megtartanunk. De szerintem a félév végére tanultunk ebből, hogy a második félidőre nem szabad kiengedni és például a Szentendre ellen nagy bravúrt tudtunk elérni” – értékelt honlapunknak vezetőedzőnk.

A felnőtt csapat magja két fronton is érdekelt, hiszen a többség az ifjúsági másodosztályban is szerepel, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen vezetik a bajnokságot. Igaz a vesztett pontok tekintetében a kevesebb mérkőzést játszott Győr megelőzi a BVSC-t, azonban az ezüstérem is remek eredmény lenne a korosztálytól.

Szerintem jó az út, de úgy vélem, hogy ennél még picit tudunk fentebb lépkedni. Ez lesz a cél, ami viszont abból a szempontból nem könnyű, hogy sokan játszanak az ifiben is és érettségi évében vannak, tehát nekik nagyon besűrűsödik ez a félév. Ezért több előrehozott meccsünk is lesz. Az ifjúsági bajnokságban szeretnénk megtartani a Győri Audi ETO mögött a második helyünket. A felnőtteknél pedig már jobban ismerjük az ellenfeleket, mivel eddig más csoportban szerepeltünk. Így ott is célirányosan tudunk már a riválisokra készülni.”

Női kézilabdázóink szombaton 15 órától a Tatabányát fogadják hazai pályán. Az őszi utolsó meccsen éppen ellenük zártuk a félévet, akkor idegenben 32-30-ra a mieink nyertek. Bízunk benne, hogy ezúttal is így lesz. Hajrá BVSC!

Fotó: Ormos László

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay