Karatésunk elemzése

Karatésunk elemzése

A sportág fejlődésének dinamikáját jellemzi, hogy ma már egy 3D-s mozgáselemző szoftverrel elemzik Szegedi Döme karatemozdulatait. Mint megtudtuk, a Forticon Kft a GINOP K+F pályázaton a karate sportágra optimalizált 3D digitális mozgáselemző rendszer fejlesztésére nyert el támogatást.
A 105 millió Ft összköltségvetésű projektben Raj Pál, a cég  ügyvezetője, valamint Ruzsinszki György szakmai igazgató egy olyan szoftver kialakítását célozta meg, amely a sportágban rögzített mozgásanyagokból nyert adatokkal hatékonyan segítheti az edzők és sportolók munkáját.
Az adott testrészekre helyezett, érzékelő szenzorokat is magában foglaló szett segítségével digitálisan rögzítik a különböző mozdulatsorokat. Az elkészült mozgásanyagok bármely nézőpontból megtekinthetők, körbeforgathatók, lassíthatók, megállíthatók és visszajátszhatók. A rögzített digitális mozgásállományt sportszakemberek és mozgáselemzők által meghatározott kritériumrendszer alapján a fejlesztők kibővítik egy sportágspecifikus szakmai elemzőrendszerrel. Az elkészült alkalmazás egy látványos és könnyen kezelhető felhasználói felületen lesz elérhető, amely megjeleníti a végrehajtott mozdulatok optimálistól való eltérését, meghatározza annak mértékét, és jelzi a mozgásban lévő hibákat.
A próbafelvételek során elsőként Szegedi Döme korosztályos karatevilágbajnokunk, korábbi világranglista első helyezettünk mozgását rögzítették, külsős szakértőként pedig a karatésaink erőnléti edzője, Kürtösi Zsolt is közreműködött.

Kép: FORTICON

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay