Barátságos karate kupa az utánpótlásnak

Barátságos karate kupa az utánpótlásnak

Kilenc egyesület 240 versenyzője vett részt a 3. BVSC-Zugló Friends Cup-on, amelyet klubunk elnöke, Szatmáry Kristóf nyitott meg. Az esemény népszerűsége annak is köszönhető, hogy eredménytől függetlenül mindenkire több mérkőzés és érem is vár.

Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton az Angyalföldi Láng Sportcsarnok. Ugyanis itt rendezték már harmadik alkalommal a BVSC-Zugló Friends Cup-ot, amelyre 240 karatés gyűlt össze 9 egyesületből. A megnyitón Szatmáry Kristóf, klubunk elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A verseny lényege, hogy itt nem kieséses rendszerben vesznek részt a sportolók, hanem körmérkőzéseket rendeznek számukra. Ez pedig azért fontos, mert előbbiben akár egy mérkőzés után is búcsúzhat a sportoló, itt viszont ha még vereséget is szenved a karatés, akkor még van esélye javítani. Nem véletlen, hogy nagyon népszerű a verseny. Klima Zsuzsanna főszervező és szakosztályunk edzője elmondása szerint nagyon hamar betelik a 240 fős mezőny.

„Ha izgulós vagy és e miatt sokszor kiesel egy hagyományos karate versenyen az első körben, akkor az nem lesz jó élmény a gyerekek számára. Itt viszont 4-5 meccset biztosítunk számukra. Erről szól tulajdonképpen ez a verseny, amit inkább edzőmeccseknek neveznék, mert bár tudjuk az eredményeket, a végén mindenki kap érmet és nem állunk külön dobogóra. A versenykörülmények viszont biztosítottak a gyerekek számára. Mivel nem tétre megy, így sokkal bátrabbak a fiatalok. Ezen a megmérettetésen azoknak is van tehát esélyük, akik izgulósabbak” – árulta el a főszervező.

 

 

A BVSC-Zugló Friends Cup-on 8-9 éves a legkisebb, míg 18 éves a legnagyobb korosztály. Ami a verseny különlegessége még, hogy három kategóriában küzdenek meg egymással a fiatalok. Mindenki saját tudása szerinti ellenféllel találkozik, így jobban is tudnak fejlődni.

„Nagyon sokat kapnak a gyerekek a bíróktól, mi edzők is biztatjuk őket folyamatosan, hogy miben legyenek jobbak és ez nagyon sokat jelent számukra, önbizalmat kapnak. Szerintem ez nagyon jó kezdeményezés, úgyhogy remélem, minél jobban elterjed majd ez a módszer” – zárta értékelését Klima Zsuzsanna.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay