Ez történt májusban

Ez történt májusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára. Májusban vízilabdázóink és utánpótlás kézilabdázóink is remek eredményekkel zárták a bajnokságot. A páston pedig vívóink ezúttal is kitettek magukért.

Női vízilabdázóink számára nem kezdődött jól a bronzéremért zajló párharc a Ferencváros ellen az OB I-ben. Az első találkozón hazai pályán vereséget szenvedtünk a zöld-fehérektől, a másodikon viszont a mieink nyertek. A mindent eldöntő harmadik összecsapáson aztán Petrovics Mátyás tanítványai diadalmaskodtak 9-7-re, így a BVSC-é lett a bajnoki bronzérem.

A férfi vízilabda együttes számára is a harmadik meccs döntött az 5. helyről. Bár ezúttal a Miskolc örülhetett, Szűcs Levente együttese így is dicséretet érdemel, mert az idei bajnokságban is mi lettünk a legjobb gárda a csak magyar játékosokat foglalkoztató együttesek között. Ha ez nem is ért most nemzetközi kupaszereplést, a magyar vízilabdázás szempontjából mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít.

Legfiatalabb szakosztályunk, a kézilabda is megkezdte a felzárkózást. Az országos ifjúsági bajnokságban érdekelt fiúcsapatunk sporttörténelmet írt és a kézilabdázók első bajnoki címét szerezte az együttes. A serdülő lányok is kitettek magukért, ők az előkelő harmadik helyen zárták a szezont.

A páston a korábbi hónapokhoz hasonlóan ismét remek sikereket értek el sportolóink. Veres Amarilla a Sao Pauloban rendezett kerekesszékes vívó világkupán szerzett két érmet. Előbb a párbajtőrözők versenyében honfitársát, Krajnyák Zsuzsannát győzte le, majd a kardozók között lett bronzérmes. Pusztai Liza is dobogóra állhatott világkupán. Fiatal tehetségünk Moszkvában nyitotta harmadik hellyel élete első olimpiai kvalifikációs időszakát.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay