BVSC Napló: Nemzetközi sikerek

BVSC Napló: Nemzetközi sikerek

Itthon és a nemzetközi porondon is szép sikereket értek el sportolóink a múlt héten. Ezek közül is kiemelkedett női vízilabda együttesünk továbbjutása az Euroligában, illetve Szűcs Luca ezüstérme a junior kard-világkupáról.

Megfiatalított női vízilabda csapatunkban többen is első nemzetközi meccsükre készültek az előző héten. Ennek ellenére Petrovics Mátyás tanítványai szépen muzsikáltak az Euroliga első selejtezőkörének berlini tornáján, ahonnan két-két győzelemmel és vereséggel jutottak tovább a következő fordulóba.

Két kardozónk is érdekelt volt a juniorok világkupáján Szocsiban. Közülük Szűcs Luca egészen a döntőig menetelt. Sportolónkat a fináléban a házigazdák vívója állította meg, de Szűcs így is egy értékes ezüstérmet szerzett.

A pályakerékpározók számára is elkezdődött a világkupa-sorozat, amelynek első, minszki állomásán Filutás Viktor az előkelő 7. helyen zárta a scratch versenyszámot. Előtte a pontversenyben a 18. pozícióban végzett, míg Lovassy Krisztián omniumban lett a 19., a héten Glasgow-ban folytatódik sportolóink számára a világkupa.

Papp Bertalan a negyeddöntőig jutott a budapesti U23-as birkózó-világbajnokságon. A kötöttfogású 87 kilósok között induló tehetségünk így egy-egy győzelemmel és vereséggel búcsúzott a magyar közönségtől.

Felnőtt labdarúgóink az egy héttel ezelőtti döntetlent követően visszatértek a győzelem útjára. Ezúttal a 43. sz. Építők együttesét győzték le otthon 3-0-ra. Menetel U19-es csapatunk is a bajnokságban, míg női gárdánk első hazai sikerét is megszerezte a hétvégén.

Férfi vízilabdázóink majdnem egy hónap után játszottak újra tétmeccset. Szűcs Levente youtube-csatornánknak elárulta hogy telt ez az időszak. Bár a bajnokin a favorit OSC nyert 18-12-re, a több sérültet is nélkülöző együttesünk szépen helyt állt az újbudaiak otthonában.

Az elmúlt héten két hosszabb interjút olvashattak honlapunkon. Bernek Péterrel az új úszóligáról, az International Swimming League tapasztalatairól, míg Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgóval BVSC-s múltjáról és unokáiról beszélgettünk, akik klubunk színeiben kezdték el a sportágat.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay