Tudását adná át az utánpótlásnak edzőnk

Tudását adná át az utánpótlásnak edzőnk

Bár még csak idén lesz 22 éves Nagy Bence, de a mellett, hogy már szép eredményeket ért el birkózóként, edzői pályafutását is elkezdte a BVSC-nél. Céljai közé tartozik, hogy minél több tehetséges birkózó nevelkedjen az egyesületben.

 

Mikor ismerkedtél meg a sportággal?

A birkózást 2006-ban kezdtem el szülővárosomban Ócsán és egészen 2011-ig itt edzettem. Kezdeti sikereimet az egyesület színeiben értem el. Országos-, és Budapest Bajnokságon is állhattam a dobogó legfelső fokán. Aztán 2011-től felkerültem a fővárosba a Vasas SC-be. Az egyesületnek 2017-ig voltam igazolt versenyzője. Az Országos-, és Budapest bajnokságokon szerzett dobogós helyek mellett a Csapatbajnokságokat is többször sikerült megnyernünk.

 

Hogy kerültél ezt követően a BVSC-hez?

Az elkövetkezendő éveim több téren is változást hoztak. A legmeghatározóbb dolgok 2017-ben történtek, ugyanis innentől kezdve jelenlegi egyesületem, a BVSC igazolt tagja lettem. Ebben az évben szereztem meg az érettségi bizonyítványom is, majd tanulmányaimat tovább folytattam Budapesten, birkózó edzőként.

 

Mióta dolgozol edzőként?

2018-ban kezdtem edzői pályafutásomat, szintén itt a BVSC-nél. Majd lehetőséget kaptam, hogy létrehozzak egy kihelyezett szakosztályt Felsőpakonyon. Az év második felében megrendezett Országos Bajnokságon pedig 2. helyen végeztem. Az egyesületben elért sikereim közé tartozik a 2019-ben megnyert NB I-es csapatbajnokság is, amely által felkerültünk az Extra Ligába.

 


Milyen korosztályokkal foglalkozol?

Edzői pályám kezdetén csak gyermekekkel dolgoztam. Jelenleg azonban Felsőpakonyon gyermektől diák I-es korosztályig, Budapesten pedig diák II-től a juniorokig vannak tanítványaim.

 

Edzőként mik a céljaid?

Elsősorban az, hogy tudásomat teljes mértékben átadjam a gyerekeknek, illetve minél több tehetséges birkózó nevelkedjen az egyesületben. Szeretném, ha a későbbiekben olyan sikereket érnének el, amire büszkék lehetünk.

 

Számotokra is nehéz edzeni a jelenlegi helyzetben. Mégis hogyan tudjátok megoldani, hogy formában maradjatok?

Ugyan nehezebb a mostani körülmények között a fentebb említett célokat megvalósítani, mert a birkózás egy kontakt sport, de igyekszünk a lehető legtöbb segítséget nyújtani a gyerekeknek, hogy otthon is minőségi edzést tudjanak végezni. Edzésterveket és -videókat küldünk nekik, valamint online edzéseket tartunk. Remélem, hogy ennek a helyzetnek minél előbb vége lesz, és újra találkozhatunk a teremben.

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay