Kitartóan edzenek otthon is a birkózók

Kitartóan edzenek otthon is a birkózók

A többi sportághoz hasonlóan birkózóink is otthoni edzésekre kényszerültek a jelenlegi helyzetben, de nem pihennek ez idő alatt sem. Illés Gergely szakosztályvezetőnk elárulta, hogy mindenki lelkesen végzi a kiosztott feladatokat.

Már harmadik hete nem használhatják birkózóink edzőközpontjukat, de nem állt meg az élet a szakosztálynál. Mint más sportágaknál, az edzők itt is videókban küldik a gyakorlatokat, amelyeket aztán a gyerekek lelkesen teljesítenek.

„Minden sportágnak nehéz, de talán mi különösen is nehéz helyzetben vagyunk, mivel kontakt sport a birkózás, tehát egymásra szükségünk van. Azt a másfél métert nem tudjuk így betartani. Viszont örömmel látjuk, hogy szépen utolértük magunkat mostanra és szerintem a szakosztályunkban már mindenki napi szinten megcsinálja az edzésmunkáját. Visszajelzésként folyamatosan kapjuk a videókat, továbbá edzésnaplót készítenek a gyerekek. Ezekből – amikor legközelebb találkozunk edzésen –, jól látjuk majd, hogy a kiírt feladatokon kívül mit végeztek még el sportolóink és így majd le tudjuk mérni a teljesítményüket” – árulta el honlapunknak Illés Gergely szakosztályvezetőnk.

Így tulajdonképpen a birkózók is átálltak a digitális oktatásra, ami nem könnyű helyzet, de mindenki motivált az otthoni edzésekben is.

„Mindig is azt hangoztattam és arra épült a szakosztályunk is, hogy igyekszünk családközpontúak lenni. Most pedig azt látom a videókon, hogy örömmel végzik a feladatokat a gyerekek, a szülők pedig lelkesen küldik a videókat. Jó látni, hogy nem teher ez nekik, hanem örömmel csinálják. A nagyobbaknál pedig kötelező, hogy elvégezzék ezeket a feladatokat, mivel sportemberek.”

Bár borult az idei versenynaptár, de az edzők most azt hangsúlyozzák, hogy ez egy alapozó időszak. Aki viszont szorgalmasan elvégzi a munkát, az kamatoztatni fogja azt az állóképességet, amit most megszerez.

Pár napja láthattuk Illés Gergely edzésvideóját, ahogy gyermekeivel mutatja be az otthoni gyakorlatokat, de természetesen a munka mellett szabadideje is akad néha.


„Én is meg szoktam csinálni a saját edzésadagomat, illetve futni is szoktam. Egyrészt azért, hogy ne csak a szám járjon, másrészt azért is, mert abban az idősávban, amikor edzéseket tartok és csinálom a szakosztály életét, azt érzem magamon, hogy most itthon vagyok. Úgyhogy nekem is kezdenem kell ilyenkor valamit magammal és nagyon várom, hogy újra induljon a munka. Mivel évközben nagyon kevés időm jut a családomra, ezért mi most élvezzük a karantént, de a második családom is, ami a BVSC birkózó szakosztálya, már nagyon hiányzik" – zárta gondolatait szakosztályvezetőnk.

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay