Takács István junior világbajnok!

Takács István junior világbajnok!

Nem kegyelmezett orosz ellenfelének Takács István az észtországi junior-világbajnokság döntőjében. Sportolónk szenzációs teljesítménnyel nyert, így 2012 után van ismét junior-világbajnoka a magyar birkózósportnak.

Ha a szombati napból indultunk volna ki, akkor nem kellett volna izgulnunk, hiszen Takács István mindegyik mérkőzését technikai tussal nyerte meg a tallini junior-világbajnokságon a döntőig vezető úton. Viszont mivel ez mégiscsak egy junior világbajnoki döntő volt, így szorosabb párharcra számíthattunk, bár mint utóbb kiderült, sportolónk nem sokkal engedte magához közelebb riválisát, de egyelőre ne szaladjunk ennyire előre.

A kötöttfogásúak 82 kilogrammos fináléjában az orosz Ajujesz Gonibov nézett farkasszemet Istókkal. A találkozó elején csak kóstolgatták egymást a felek, majd az első félidőben az oroszt látta aktívabbnak a mérkőzésvezető, így 1-0-s előnyhöz jutott, de lentről nem tudott akciót csinálni Takácson.

A második játékrészben aztán sportolónk visszakapta az intést, ő viszont élt a kínálkozó lehetőséggel. Előbb egy fantasztikus emelés, majd Gonibov szabálytalan védekezése miatt kapott 2-2 pontot, így már 5-1-re vezetett Istók. Ezzel viszont még nem volt vége, hiszen tehetségünk újabb emeléssel állította be a 7-1-es végeredményt.

Ez a siker pedig azt jelenti, hogy a júniusi junior Európa-bajnoki aranyérem után a junior-világbajnokságon sem talált legyőzőre Takács, így 2012 után újra van ebben a korosztályban aranyérmese a magyar birkózósportnak!

Gratulálunk Istók!

 

Fotó: Martin Gábor (UWW/MBSZ)

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay