Édesapját is meglepte világbajnokunk

Édesapját is meglepte világbajnokunk

Bár az aranyéremért mentek, elszántságával és lehengerlő formájával Takács Ferencet is meglepte Takács István az észtországi junior-világbajnokságon. Édesapját a siker másnapján értük utol még Tallinban, aki értékelte fia vb-címét.

Takács Ferenc edzőként és apaként is végig kísérte Takács István junior-világbajnoki címét. Bármennyire meglepő, még őt is meglepte fia könnyed menetelése.

„Az eredményeket nézve elég simának tűnt. Évközben már láttuk ilyen jól birkózni, de világversenyen korábban még nem jött ki neki ilyen jól a lépés. Éremért vagy inkább aranyéremért jöttünk, de ez azért nem mindig szokott sikerülni. Ráadásul ebben a súlycsoportban még 5-6-an érkeztek hasonló céllal, hogy megnyerjék a vb-t” – nyilatkozta honlapunknak a szakember.

Azonban hiába a sok aranyérem-várományos, Istók nem sok esélyt adott nekik, hiszen a döntőig minden meccsét technikai tussal nyerte meg, de a fináléban is 7-1-re diadalmaskodott.

„Ilyen elszántnak még nem láttam Istókot. A vb előtti hetekben az edzéseken már lehetett látni, hogy jól megy neki. A tapasztalatom szerint ez nagyjából 80 százalékban jó előjel, de van 20 százalék, amikor hiába a jó forma, a verseny mégsem úgy sikerül el, ahogy szeretnénk. Ezért is az ember kicsit óvatosabban tervez, de az látszott, hogy jó formában lesz. Fejben nagyon egyben volt és ennek meg is lett az eredménye.”

Bár az edző-apa nem sokkal beszél többet fiával, mint többi tanítványával verseny előtt, de azért Tallinban is jól jött pár jó tanács. Ugyanis ilyenkor az a szokásuk, hogy közösen elmennek előtte McDonald’s-ba, amennyiben Istók igényt tart rá. Észtországban így volt.

„A verseny előtt pár mondatban egy-két dologra felhívom a figyelmét az ellenféllel kapcsolatban, hogy szerintem honnan érdemes támadni, de nem beszélünk sokat. A döntő előtt ráhagytuk, hogyan melegít a meccset megelőzően, mert ezt neki kell éreznie. Vasárnap mondta, hogy nem aludt olyan jól, de azt válaszoltam neki, hogy ne aggódjon, az ellenfele sem biztos, hogy sokkal jobban aludt.”

Aranyérmes birkózónk ma este ér haza fél 10 magasságában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, utána viszont következhet számára a jól megérdemelt pihenés…

 

Fotó: Marin Gábor (MBSZ)

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay