Takács a vb-n is aranyéremért birkózhat!

Takács a vb-n is aranyéremért birkózhat!

Takács István végig magabiztosan birkózva bejutott a döntőbe a Tallinban zajló junior világbajnokságon! Ráadásul sportolónk a 82 kilogrammos súlycsoportban mindegyik mérkőzését technikai tussal megnyerve menetelt a fináléig.

A hét elején még itthon beszélgettünk Takács Istvánnal az észtországi junior világbajnokság előtt és akkor azt mondta, hogy bár az éremmel már elégedett lenne, de a fő cél továbbra is a világbajnoki cím. Nos, birkózónk ennek megfelelően versenyzett szombaton, ellenfelei nagy bánatára.

Kezdésként a dél-koreai Szongot győzte le látványos akciókkal a kötöttfogásúak 82 kilogrammos mezőnyében. Istók már az első menetben elérte a nyolc pontot, így technikai tussal jutott tovább. Ekkor még nem is gondoltuk, hogy ennél nem is lesz szorosabb mérkőzése a nap folyamán.

A 16 között a fehérorosz Bandarenka sem tudott pontot csinálni Takács ellen. Ez pedig azt jelentette, hogy a 9-0-s magyar sikert követően neki is már az első menetben el kellett hagynia a szőnyeget. A negyeddöntőben aztán igazi presztízscsata várt Istókra, hiszen megismétlődött a júniusi Eb-finálé. Az ukrán Andrijovicsnak nem lehettek kellemes emlékei a mi fiúnkról, hiszen Pontevedrában technikai tussal nyert sportolónk. Bár a spanyol és az észt város több mint 3500 kilométerre helyezkedik el egymástól, mégis nagy hasonlóság van a két település között Takács szempontjából. Ugyanis ezúttal is technikai tussal nyert a magyar tehetség.

Az elődöntőben a nap addigi alakulásához hasonlóan már-már vártuk az újabb idő előtti győzelmet, viszont majdnem az ellenfél szempontjából alakult így a mérkőzés. Az iráni Foruzande már 5-0-ra is vezetett, de ha visszaemlékszünk az aranyéremmel záruló Eb-re, akkor tudhatjuk, hogy Istókot egy ilyen hátrány sem tántorítja el a győzelemtől. Ezúttal is bebizonyította, hogy mekkora küzdő és egy elképesztő mérkőzésen 16-7-re felülmúlta az iránit, azaz megint technikai tussal diadalmaskodott!

A vasárnapi vb-döntőben az orosz Gonibov lesz az ellenfél. Hajrá Istók!

 

Fotó: UWW/MBSZ

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay