Szakosztályaink legjobbjait díjaztuk

Szakosztályaink legjobbjait díjaztuk

Négy szakosztályból, tizenhárman kaptak külön elismerést munkájukért, a hagyományos BVSC-s karácsonyi ünnepségen. A családias hangulatú eseményen klubunk elnöke, Szatmáry Kristóf és ügyvezető elnöke, Szentpáli Gábor adta át nekik a díjakat.

Általában nincsenek könnyű helyzetben szakosztályaink vezetői, amikor meg kell nevezniük a legjobbakat, hiszen sok szép eredményt értek el sportolóink ebben az évben is. A hagyományos karácsonyi ünnepségen a világ-, Európa-bajnokságon és nemzetközi versenyeken érmet szerző legjobbjaink kaptak külön elismerést. A BVSC-Zugló elnöke, Szatmáry Kristóf személyes hangvételű beszédében elmondta, hogy nagyon jó látni a szakosztályok folyamatos fejlődését és azt is, hogy feljutásért harcoló csapataink jó esélyekkel várhatják a bajnokságok második felét.

Ezúttal négy szakosztály, tizenkét sportolója, valamint egy edzője érdemelte ki a külön elismerést. Asztaliteniszben Pálos Péter az Európa-bajnokságon és a Global Games-en is ezüstérmes lett egyéniben, míg utóbbiban csapatban a harmadik helyen zárt, továbbá több nemzetközi versenyről is aranyéremmel tért haza. Csonka András az Európa-bajnokságon csapatban szerzett bronzérmet, míg a Budapest Bajnokságon egyéniben nem talált legyőzőre. Továbbá a nemzetközi viadalokon is érmeket szerzett.

Birkózóink közül Korpási Bálint bronzérmes lett a kazahsztáni világbajnokságon, így sorozatban negyedik alkalommal állhatott dobogóra a vb-n, továbbá magyar bajnok lett. Takács István a juniorok között mindent megnyert, amit meglehetett. Júniusban a spanyolországi Európa-bajnokságon, majd augusztusban az észtországi junior-világbajnokságon is aranyérmes lett tehetségünk, nem meglepő, hogy itthon a junior magyar bajnokságon sem talált legyőzőre. Edzőjüket, Takács Ferencet is díjaztuk.

Úszóink közül Bohus Richárd kiemelkedett a vasárnap véget ért glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon. Sportolónk 50 és 100 méter háton is országos csúcsot úszott, majd ezt megismételte a 4x50 méteres férfi vegyes váltóval. Utóbbi csúcs ezüstérmet ért számára az Eb-n.

Vízilabdázóink minden évben szép eredményeket érnek el, ezúttal sem volt másként. A nápolyi Universiadén Farkas Tamara aranyérmes lett a női válogatottal, míg Szakonyi Dániel ugyanott bronzérmet szerzett a férfi csapattal. Két utánpótlás válogatottunk is dobogóra állhatott Európa-bajnokságon. Mészáros Mátyás az U17-esekkel Tbilisziben lett bronzérmes, míg Mészáros Bálint Burgaszban Európa-bajnoki címnek örülhetett az U15-ös együttessel. Felnőtt válogatottjaink közül Tóth Eszter és Gyöngyössy Anikó az Európa-kupa bronzéremért, míg Pásztor Mátyás a Világkupa-győzelemért részesült elismerésben.

Szentpáli Gábor, a BVSC-Zugló ügyvezető elnöke hozzátette, hogy bár most csak a legjobbak kaptak díjat, de nagyon büszkék vagyunk minden sportolónkra, akik eredményeikkel népszerűsítették klubunkat.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay