Háziverseny és díjátadó birkózóinknál

Háziverseny és díjátadó birkózóinknál

Legfiatalabb birkózóink számára rendezte az I. Mikulás Kupát szakosztályunk, a BVSC Birkózó Edzőközpontjában. Továbbá a megnyitó során Kiss Balázs szakosztályelnök és Illés Gergely szakosztályvezető díjazta a korosztályok legjobbjait.

Rendkívül profi körülmények fogadták legfiatalabb birkózóinkat az I. Mikulás Kupán, ahol kihelyezett szakosztályaink sportolói is szőnyegre léptek. Több mint 50 gyermek léptt szőnyegre az első alkalommal megrendezett BVSC-s háziversenyen, amely sokak számára az első megmérettetés volt. A megnyitó során Kiss Balázs, szakosztályunk elnöke és világbajnok birkózónk köszöntötte a megjelenteket, majd Illés Gergely szakosztályvezetőnkkel közösen díjazták a korosztályok legjobbjait.

A lányoknál László Bártfai Boglárka, nemzetközi versenyen szerzett érmeiért, míg Diák II-ben Sebők Péter, Diák I-ben Gerhát Kevin az Országos Bajnokságon kötött- és szabadfogásban szerzett bronzérmeiért kapta az elismerést. A serdülők között Bodó Leventét díjazták, aki kiharcolta a válogatottságot és ott lehetett a nyári Európa-bajnokságon, továbbá harmadik helyezést ért el az OB-n. Az ifjúsági Cseprakov Albert szintén országos, valamint nemzetközi érmeket szerzett, így neki is járt az elismerés.

A junior Takács István mindent megnyert idén, amit meglehetett. A junior magyar bajnokság mellett a júniusi, pontevedrai junior Eb-n, és az augusztusi tallini junior-vb-n sem talált legyőzőre. Ráadásul ezt a páratlan bravúrt kimagasló teljesítménnyel érte el. Ő jövőre is ebben a korosztályban birkózik majd, így lesz még lehetősége hasonló sikerekre.

Az U23-as Papp Bertalan korosztályában és a felnőttek magyar bajnokságán is bronzérmet szerzett. Ezen kívül főiskolás magyar bajnok lett és ott volt az U23-as budapesti világbajnokságon is.

A felnőttek között Korpási Bálint érdemelte ki az elismerést – aki korábban Istókkal, és edzőjükkel, Takács Ferenccel a BVSC karácsonyi ünnepségén is díjat vehetett át –, ugyanis sorozatban nyolcadik világversenyén állhatott dobogóra. A kazahsztáni olimpiai kvalifikációs vb-n elért bronzérme ráadásul sorozatban a negyedik világbajnoki medáliája volt. Korpási jövőre megpróbálja kiharcolni a tokiói részvételt, mivel az ő súlycsoportja nem szerepel az ötkarikás játékok programján, így eggyel lentebb igyekszik megszerezni a kvótát.

Gratulálunk sportolóinknak!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay