Húsvéti válogatottság

Húsvéti válogatottság

Klubunk rendkívül tehetséges fiatal asztaliteniszezője, a mindössze 16 esztendős András Csaba élete egyik legszebb húsvéti ajándékát kapta azzal, hogy Aranyosi Péter szövetségi kapitánytól lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozhasson a hazai rendezésű felnőtt világbajnokságon. Fiatal tehetségünk az Extra Ligában már csillogtatta tehetségét, ám a sportág legjelentősebb eseményén asztalhoz állni egészen más dimenziót jelentett. Csabitól elsősorban a tisztes helytállás, illetve a felnőtt mezőnyben való akklimatizálódás volt várható, ő pedig ennek az elvárásnak teljes egészében meg is felelt. A világbajnoki debütálására Húsvét vasárnapján a férfi egyes selejtezőjében került sor. András Csaba (741. a világranglistán) a jordán bajnok ellen kezdett, és nyert magabiztosan, majd a hármas csoport esélyese, a világranglistán 96. belga Robin Devos ellen sem volt alárendelt szerepben. Két játszmát is nyert, ráadásul 2-2-es állásnál az ötödikben már 8-4-re is vezetett, de a belga fordítani tudott, s végül a mérkőzést is megnyerte. Másnap pedig a jordán versenyzőt is legyőzte, így ő jutott tovább a 128-as főtáblára.
Csabi azonban Húsvét hétfőjén is asztalhoz állhatott. Alkalmi partnerével, a szintén fiatal, 18 esztendős Juhász Patrikkal (korábbi játékosunkkal) ugyanis a férfi párosok küzdelmébe is benevezték őket. Mi titkon az utolsó pillanatig (a vébé rajtjáig) abban reménykedtünk, hogy Csabi állandó párospartnerével, Both Olivérrel szerepelhet majd a vébén is, ám a szakvezetés végül az András – Juhász duó mellett döntött. Párosunk a magyar játékosok közül legkorábban, már délelőtt 10 órakor asztalhoz állt. Azonban az ünnep és a korai kezdés ellenére is komoly magyar tábor szurkolt nekik. Csabiék kiszolgálták a közönséget, és magabiztosan, 3-1-re verték svájci ellenfelüket. Majd még ugyanazon a napon már a főtáblára jutásért egy malajziai kettős következett, akik ellen 2-0-ig nem is volt gond, ám ekkor jött egy rövidzárlat, amit az ellenfél kihasznált, és pillanatokon belül 2-2- volt az állás. Szerencsére Csabiéknak helyén volt a szívük, és a mindent eldöntő játszmát megnyerve kvalifikálták magukat a főtáblára. Ahol már nem akadt könnyű ellenfél. Ám, a fiatal magyar kettős még a nehezek közül is az egyik legnehezebbet, a 2013-ban világbajnoki címet szerző tajvani párost kapta. Akik ellen nem sok esélyük volt Csabiéknak, és a papírforma most még be is igazolódott. A magyar kettős azonban így is a közönség vastapsa mellett búcsúzott a világbajnokságtól.
Csabi a világbajnokság miatt kénytelen volt kihagyni korosztálya (az ifik) országos bajnokságát, és így nagy valószínűséggel egy magyar bajnoki címtől esett el, ő azonban ezt a felnőtt világbajnoki részvételt egyetlen korosztályos magyar bajnoki címmel sem cserélte volna el. Az idei Húsvét ugyanis eddigi pályafutása egyik, hanem a legszebb pillanata volt.

Fotó: Nemzeti sport online

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay