Életműdíjas edzőnk

Életműdíjas edzőnk

A Magyar Edzők Társasága Mesteredzői Kollégiumának javaslatára Edzői Életműdíjat adományozott Herendi Ivánnak, asztalitenisz-szakosztályunk vezetőjének. A kiváló szakember a Testnevelési Egyetem hagyományos díjátadó ünnepségén vehette át az elismerését.

Herendi Iván a mérnöki hivatását váltotta edzői, sportvezetői tevékenységre. 1977 óta dolgozik klubunkban utánpótlás-edzőként, vezetőedzőként, szakosztály-igazgatóként és elnökként. Vezetésével az asztalitenisz-szakosztályunk a hazai férfi utánpótlás nevelésben három évtizeden át, megszakítás nélkül az első számú műhely volt. Emellett 15 éven keresztül a magyar férfi utánpótlás válogatott szakvezetője is volt, Tanítványai számos aranyérmet, illetve több mint 30 dobogós helyet szereztek az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságokon.

Kitalálója és főszervezője az Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválnak, amelyet négy alkalommal rendeztek meg Magyarországon. Ezeken a versenyen valamennyi kontinens több mint 50 országának 600 tizenéves versenyzője mellett a teljes hazai utánpótlás mezőny részt vett, nemzetközi versenytapasztalatokhoz jutva ezáltal. A Világfesztiválok megrendezése a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség legnagyobb elismerését váltották ki.
1995-ben egyik 8 éves versenyzőjének édesanyja és testvére egy pingpongversenyre utazva tragikus körülmények között autóbalesetben meghaltak, az édesapa pedig súlyosan megsérült. Az életben maradt másik fiút Herendi Iván közreműködésével a szakosztály nevelte fel. Szakvezetőnk az azóta már háromszoros serdülő Európa-bajnok és sokszoros magyar bajnok Molnár Krisztián sorsát ma is egyengeti.

1990-ben többedmagával létrehozta a Top Pingpong Utánpótlás Alapítványt, a legtehetségesebb 18 év alattiak támogatására. Elkötelezettsége és megszállottsága nélkül a több mint hatvan éve működő asztalitenisz szakosztályunk nehezen létezne. Az egyesület felnőtt csapata, amely kizárólag saját nevelésű versenyzőkből áll, korábban a Bajnokok Ligájában való szereplésig jutott, az elmúlt bajnokságban pedig már két csapattal képviseltette magát az Extra Ligában. Edzőnknek, szakosztályvezetőnknek ezúton is gratulálunk.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay