Ranglistavezetőként várhatja az ob-t Szűcs Luca

Ranglistavezetőként várhatja az ob-t Szűcs Luca

Szűcs Luca élete legjobb egyéni eredményét elérve hangolt a hétvégi vívó országos bajnokságra. Világbajnok kardozónk bízik benne, hogy a Ludovika Arénában is jól jön ki neki a lépés. Vele beszélgettünk az ob előtt!

„Az egyéni polcon ez az eredmény van most legelöl” – így kommentálta Szűcs Luca kétszeres világbajnok kardvívónk, hogy múlt héten a hetedik helyen zárta a plovdivi világkupát. Péntektől vasárnapig már Budapesten versenyeznek vívóink az országos bajnokságon, amelyet az olimpia miatt rendhagyó módon most májusban rendeznek.

Szűcs fókuszáltan készült a bulgáriai világkupára, amelynek meg is lett az eredménye. Az ob előtt még erre tekintettünk vissza vele.

„A verseny előtt tudtam, hogy már csak ez számít a magyar ranglistába világkupák szempontjából. Előtte egész héten úgy készültem, hogy nem osztottam meg semmilyen képet a közösségi médiában. Csak a vívásra koncentráltam és arra, hogy az edzéseken a maximumot tudjam nyújtani. Tehát nagyon bezárkóztam, de ez jót tett” – nyilatkozta honlapunknak világbajnokunk.

Az időzítés is jó volt, hiszen ezzel a 7. hellyel nem csupán élete legjobb egyéni eredményét érte el, hanem fellépett a hazai ranglistán a vezető pozícióba, ami, ha így marad, azt jelenti majd, hogy egyéniben is indulhat az olimpián.

„Az összes asszóm viszonylag szoros volt. A nyolcaddöntőm előtti asszóimnál éreztem, hogy nyerni fogok, de volt pár hiba. Fejben viszont teljesen ott voltam. A legjobb 16 között az egyik göröggel vívtam. Neki nagyon furcsa a ritmusa. Eleinte egyáltalán nem éreztem, hogy mit kellene csinálni. Aztán a félidő után éreztem, hogy arra kell reagálnom, amit ő csinál és nem kell előre eldöntenem, hogy mit szeretnék csinálni. 14:9-es hátránynál az edzőm mondta, hogy én már nyertem innen kadet-világbajnokságot, ami tényleg így volt. És elhittem, hogy ez még nincs veszve.”

Végül fordítani tudott Luca 15:14-re a görög Gudura ellen. A negyeddöntő jelentette számára a végállomást a szintén görög Georgiaduval szemben. De vajon ilyen remek eredmény után mit vár az ob-n?

„Nekem van egy olyan babonám, hogy amennyiben a verseny előtti edzésen rosszul vívok, akkor a verseny majd jól fog menni. Szerdán nulla találatot adtam az ellenfeleimnek az edzésen. Úgyhogy szombaton meglátjuk, ez mit jelent a gyakorlatban.”

A vívó országos bajnokságon természetesen Luca mellett ott lesz többi világbajnokunk, Pusztai Liza és Márton Anna is, valamint az Európa-bajnok párbajtőröző, Andrásfi Tibor. Ráadásul olimpiai kvótásaink mellett rengeteg BVSC-s vívóért szoríthatunk a Ludovika Arénában! Buzdítsuk a mieinket! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay