Ezüstös országos bajnokság a vívóknál

Ezüstös országos bajnokság a vívóknál

Két ezüstéremmel zárta a BVSC a vívók országos bajnokságát. Női kard egyéniben Pusztai Liza, továbbá női kardcsapatunk is a dobogó második fokára állhatott fel az olimpia szempontjából utolsó válogatón!

Női kardban nagyon bizakodtunk, hogy érmekkel zárjuk az ezúttal májusban, a Ludovika Arénában rendezett vívó országos bajnokságot. Nem is kellett csalódnunk! Bár már a rajt előtt érkezett egy rossz hír, hogy Márton Anna nem tud majd pástra lépni betegség miatt egyéniben. Ott volt viszont másik két világbajnokunk, Szűcs Luca és Pusztai Liza.

A friss hazai ranglistavezető Szűcs azonban sajnos a negyeddöntőben búcsúzott, pedig 14:10-re is vezetett, de ellenfele Spiesz Anna fordítani tudott ellene. A folytatásban azonban Pusztai Liza visszavágott klubtársa búcsújáért és fináléba jutott. Ott sajnos nem találta az ellenszert Battai Sugár ellen, de így is ezüstérmet szerzett.

Férfi párbajtőrben Andrásfi Tibornak nem volt szerencséje, aki egy ágra került két válogatott csapattársával, Koch Mátéval és Siklósi Gergellyel. Végül már előbbi búcsúztatta Tibit, aki így kilencedikként zárt. Férfi kardban a fiatal Petrucz Mirkó végzett a legelőkelőbb pozícióban, ő 10. lett.

A vasárnapi csapatverseny során is elsősorban női kardozóinkban bízhattunk. Itt már Márton Anna is ott volt Szűcs Luca, Pusztai Liza és Keszei Kira mellett. Ráadásul a BVSC 2 is jól szerepelt a Brenner Boróka, Marleen Buitenhuis, Gömöri Gréta, Tóth Nadin összetételben, a lányok hatodikak lettek. Első számú négyesünk magabiztosan menetelt a fináléig, ahol Szűcs sérülés miatt sajnos hamar kivált a csapatból. Ennek ellenére a találkozó első felében vezettünk, utána viszont beragadtunk kicsit, amit a Vasas kihasznált és nagy előnyre tett szert. Végül 45:35-re győztek az angyalföldiek.

Férfi és női párbajtőrözőink csapatban egyaránt az ötödik lettek. Így a BVSC két ezüstérem mellett értékes helyezésekkel zárta az országos bajnokságot!

Gratulálunk sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay