Öt sportolónk jelölt az Év Sportolója Gálán

Öt sportolónk jelölt az Év Sportolója Gálán

Bejelentették a tízes listákat a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára a szervezők. Ezekről természetesen idei világ- és Európa-bajnokaink sem hiányoznak. Így Kós Hubert, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, valamint Andrásfi Tibor is a jelöltek között van.

Három hét múlva, január 8-án az idei évhez hasonlóan szintén a budapesti Operaházban rendezi meg a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Ma délelőtt nyilvánossá váltak azok a listák, amelyekre szavazhatnak a sportújságírók december 28-án 11 óráig. Akkor sajtótájékoztatón jelentik be a kategóriák legjobb háromját.

A Top3-ba öt BVSC-s sportolónknak is van esélye bekerülni. Kós Hubert az Év férfi sportolója kategóriában pályázik erre 200 méter háton szerzett világbajnoki címével. A női kardcsapat tavaly az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye) kategóriában végzett az élen és akár címet is védhetnek a lányok. A Pusztai Liza, Szűcs Luca duó ezúttal már Márton Annával kiegészülve pályázhat erre az elismerésre – a csapat negyedik tagja pedig természetesen Battai Sugár volt –. A vb-n sikerült a címvédés a lányoknak, meglátjuk, hogy az Év Sportolója Gálán is összejön-e ez.

A férfi párbajtőr-válogatott is riválisa ebben a versenyben a női kardcsapatnak. Hiszen Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely oldalán Európa-bajnok lett Krakkóban.

A szűkített hármas lista alapján már felkért szakemberek döntenek a nyertesről, akinek a kiléte tehát a január 8-án este rendezendő gálán derül ki.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

Fotó: MSÚSZ

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay