Egyre közelebb az olimpiai kvóta

Egyre közelebb az olimpiai kvóta

A negyeddöntőben búcsúzott és végül hetedik lett a férfi párbajtőr-válogatott a Vancouverben rendezett világkupán. Andrásfi Tiborék így újabb lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket a párizsi olimpián.

Az Európa-bajnok Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely alkotta férfi párbajtőrcsapat a párizsi olimpia kapujában várhatta a kanadai világkupát. Egyéniben Tibinek ezúttal nem sikerült főtáblára jutnia, miután az utolsó lépcsőfokon 15:12-re alulmaradt hongkongi ellenfelével szemben. A csapatverseny során azonban fontos tusokat adott sportolónk.

A magyar válogatott előbb Nagy-Britanniát (36:35), majd Németországot (45:33) győzte le. A negyeddöntőben viszont sajnos Venezuela (26:33) jobbnak bizonyult. Aztán a helyosztókon Csehország (31:45) is nyert a mieink ellen, végül Andrásfiék Ukrajna legyőzésével (45:35) a 7. helyen zártak. Bár az olimpiai kapun még nem sikerült belépni, de a küszöbhöz így is még közelebb került a kvartett.

„Nem sikerült olyan jól a nap, mint ahogy terveztük. Éremért mentünk, viszont nem volt túl jó formában a csapat. Szerencsére a 8-ba jutás sikerült, ami nagyon fontos volt, ezzel még egy kicsit léptünk előre a kijutás felé. Most egy kis pihenő jön, aztán januártól folytatjuk a versenyeket, remélhetőleg minél előbb biztos lesz a kvóta és nem az utolsó versenyen kell majd izgulni” – nyilatkozta honlapunknak Andrásfi.

A női párbajtőrcsapat viszont távol került Párizstól, pedig Dékány Kingával a soraiban bejutottak a lányok a negyeddöntőbe és végül 6. helyen zártak, de tőlük nagyobb bravúr kellett volna ahhoz, hogy legyen még esély a kvalifikációra.

A női kardozókra ezúttal egyéni Grand Prix várt Orleans-ban, a főtáblán Pusztai Liza és Szűcs Luca is magabiztos győzelemmel kezdett, de a legjobb 32 között végül mindketten búcsúztak. Liza a bolgár Ilijevától 15:8-ra, míg Luca a kínai Jangtól 15:11-re kapott ki.

Közben itthon a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a Bobach Arthur, Császár Zoltán, Makai Benjámin, Szőrfi Domicián alkotta férfi kadet párbajtőrcsapat országos bajnok lett, miután a döntőben 45:36-ra felülmúlta az MTK-t. A nők ugyanitt ötödikként zártak.

Gratulálunk sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay