50 éves lett világbajnok szakosztályvezetőnk!

50 éves lett világbajnok szakosztályvezetőnk!

Kerek évfordulót ünnepel ma Fekete Attila, vívóink szakosztályvezetője, aki sportolóként is a BVSC-t erősítette. Isten éltesse sokáig világ- és Európa-bajnokunkat!

Fekete Attila több mint 30 éve érkezett a klubhoz, avagy gyermekkora óta a BVSC színeit képviseli, így igencsak jelentős a rálátása arra, mennyit változtak a viszonyok: „Amikor 16 évesen Erdélyből érkezve először beléptem a klub vívótermébe, azonnal éreztem, jó helyen vagyok. Ez mit sem változott. Azt a szellemiséget igyekszem én is szakosztályvezetőként átadni, amit aktív vívóként én is megtapasztalhattam” – tekintett vissza a múltra és jelenre.

Sportolóként két olimpián is szerepelt. Az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon egyéniben 11. lett, míg a párbajtőr-válogatottal a 6. helyen zárt. Négy évvel később Sydneyben a 7. pozícióban végzett a csapattal. Világbajnokságokról két-két arany-, illetve bronzérme van. Utóbbiból az egyiket ráadásul egyéniben szerezte 1998-ban. Európa-bajnokságon is felért a csúcsra két alkalommal a csapattal, de a kontinensviadalokról is van harmadik helyezése még a hazai rendezésű zalaegerszegi Eb-ről. Az országos bajnokságokon pedig hat aranyat nyert.

Ezen eredménylista alapján nem véletlen, hogy megkapta a BVSC Örökös Tagja és Örökös Bajnoka címet. Sportolói pályafutása után ráadásul már szakosztályvezetőként tesz sokat a klubért. Az évek alatt végbement változásokkal jól élt irányítása alatt a szakosztály, nem véletlen, hogy az egyik legkomolyabb utánpótlásnevelő klubként gondolnak a vívásban is a BVSC-re. Az utóbbi esztendők nagy sikere, hogy saját nevelésű női kardvívóink közül Szűcs Luca és Pusztai Liza már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, míg Andrásfi Tibor tavaly lett a párbajtőr-válogatottal Európa-bajnok.

Hasonlóan sikeres folytatást és boldog születésnapot kívánunk Attilának!

Fotó: MTI

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay