Ezüstös- és bronzos hétvége a vívóknál

Ezüstös- és bronzos hétvége a vívóknál

A szezon első világkupái előtt többek között a felnőtt kardozók is elkezdték a hazai válogatást. Bár Szűcs Luca ezúttal lemaradt a dobogóról, de így is mindkét nem bronzérmet hozott, továbbá utánpótlásunk is jeleskedett.

A felnőtt kardozók számára is megkezdődött a szezon, méghozzá az UTE vívótermében rendezett Magyarkupa fordulóval. Márton Anna túlvan szerencsésen a második műtéten is, de várhatóan márciusban lehet majd újra ott a páston. Hiányzott Pusztai Liza is, de ott volt harmadik világbajnokunk, Szűcs Luca. Sajnos a negyeddöntőben kikapott Luca, így ötödikként zárt. Az itt készülő holland Marleen Buitenhuis viszont szerzett egy bronzérmet a BVSC-nek.

A férfiaknál a világbajnok kardcsapat tagjai ezúttal nem léptek pástra, de így is nagyon értékes Petrucz Mirkó bronzérme, aki a legjobb négy közé jutott a szezonnyitó viadalon.

Az utánpótlás sem pihent a hétvégén. A junior férfi párbajtőrözők Tatán léptek pástra a hazai válogatón, ahol Szabó Domonkos egészen a döntőig menetelt. A fináléban végül 15:12-re kapott ki Pelle Domonkostól.

Az UTE vívótermében rendezett kadet kard egyéni Magyarkupán is örülhettünk Top8-as helyezéseknek. A férfiaknál Rátóczi Hunor a hatodik, Godó Vilmos a hetedik, míg Marton Ádám a nyolcadik lett. A nőknél pedig Jankó Hanga zárt hatodikként.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay