Dékány Kinga kétszer is döntőzött a hétvégén

Dékány Kinga kétszer is döntőzött a hétvégén

Felnőtt párbajtőrözőink számára is megkezdődött az idény. Dékány Kinga a szolnoki Magyarkupa-fordulón egy-egy arany- és ezüstérmet nyert, míg Andrásfi Tibor nagy csatában kapott ki a negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergelytől.

Lassan három hónappal a milánói vívó-világbajnokság után elsőként párbajtőrözőink számára kezdődött el az idény a felnőtteknél. Méghozzá nem is akárhogyan. A férfiaknál természetesen ott volt a mezőnyben a csapatban Európa-bajnok Andrásfi Tibor, aki egészen a negyedöntőig menetelt. Itt akár klubtársával Osman-Touson Maruánnal is találkozhatott volna, de fiatal tehetségünket az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely búcsúztatta. Így Tibire válogatottbeli csapattársa várt. Végül a szoros asszóban 13:12-re a Honvéd klasszisa nyert, így sportolónk az 5. helyen zárta a szezon első versenyét.

A nőknél két egyéni Magyarkupa-fordulót rendeztek Szolnokon. Dékány Kinga pedig rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített, hiszen szombaton egészen a döntőig menetelt. A negyeddöntőben például a nyári Európai Játékokon csapatban ezüstérmes Wimmer Dorinát múlta felül (15:12). A fináléban aztán egy másik krakkói dobogóstól, Muhari Esztertől 15:10-re kikapott, de így is egy szépen csillogó ezüstérmet nyert.

Vasárnap aztán még ezt is túlszárnyalta. A legjobb 8 között BVSC-s házicsatát rendeztek. Végül Dékány örülhetett Borsody Emma – aki végül hatodikként zárt – ellen a 15:11-es diadalnak. Az elődöntőben aztán Salamon Rékát (TSC) magabiztosan búcsúztatta Kinga 15:7-tel. A fináléban pedig Wimmer akadt az útjába, akit ezúttal szorosabb asszóban, de 15:13-re legyőzött, így aranyérmes lett.

A junior kardozóknak az UTE vívótermében rendeztek Magyarkupa-fordulót. A férfiaknál Szalai Zalán, míg a nőknél Gömöri Gréta lett hetedik.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay