Bronzérmekkel közelebb Párizshoz

Bronzérmekkel közelebb Párizshoz

Világbajnok női kardcsapatunk és Európa-bajnok férfi párbajtőr-válogatottunk is bronzéremmel zárta a szezon első világkupáját, így mindkét kvartett nagyon közel került a párizsi kvótához. Mindezt ráadásul Pusztai Lizával, Szűcs Lucával és Andrásfi Tiborral a soraiban érték el a magyarok.

Bár az egyéni verseny hamar véget ért vívóink számára, Szűcs Luca és Pusztai Liza Algírban, míg Andrásfi Tibor és Osman-Touson Maruán Bernben búcsúzott a főtábla első fordulójában, a csapatversenyekre nem lehetett panaszunk. Márpedig a párizsi olimpiáig vezető úton ez számít elsősorban.

Márton Anna rehabilitációját tölti a második műtét után, így Pusztai Liza és Szűcs Luca képviselte a női kardcsapatban a BVSC-t. A nyolcaddöntőben Luca vezetésével sikerült legyőzni Kínát 45:40-re. A legjobb 8 között aztán Battai Sugár vívott elképesztően és +17-tel zárt a lányok pedig 45:41-re felülmúlták az Egyesült Államokat is. Az elődöntő nem sikerült Dél-Korea ellen (27:45), de a bronzasszóban a világklasszis Olga Harlannal felálló ukránokat ismét legyőzték Lizáék 45:39-re. Így matematikailag még jobban állnak a lányok mint eddig a párizsi kvalifikáció szempontjából.

Férfi párbajtőrözőink nyáron Európa-bajnokok lettek Krakkóban, majd a vb-n az 5. helyen zárt az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású kvartett. A fiúk két magabiztos sikerrel kezdtek az Egyesült Arab Emirátusok (45:22) és Németország (41:30) ellen. A negyeddöntőben aztán Kazahsztánt is sikerült legyőzni 43:39-re. Bár a legjobb 4 között az olaszok bizonyultak jobbnak 38:31-re, végül a bronzasszó a magyaroké volt Dél-Korea ellen (45:32), így egyre közelebb kerülnek Tibiék a párizsi kvótához.

Kun Anna kézsérülése miatt megüresedett egy hely a női párbajtőr-válogatottban, amelyre a legutóbbi hazai válogatón jól teljesítő Dékány Kinga került be. Fiatal sportolónk pedig remekül helyállt és bár a 8 közé jutás nem jött össze a mieinknek, a 9. helyért játszott asszóban az olimpiai címvédő észteket verték meg a magyarok 45:25-re.

Gratulálunk sportolóinknak!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay