Érmes hétvége a párbajtőrözőknél

Érmes hétvége a párbajtőrözőknél

A világkupák után ezúttal itthon várt válogató a felnőtt párbajtőrözőkre. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban népes mezőnyben nyert Borsody Emma ezüstérmet, míg a női csapat aranyat!

Férfi párbajtőrben a csapatban Európa-bajnok Andrásfi Tibortól várhattuk a jobb szereplést, de Tibinek ezúttal a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, ahol Buta Leventétől kapott ki 15:9-re. A felnőtt világkupán is már bizonyító Osman-Touson Maruán viszont egészen a negyeddöntőig jutott, ahol nagy csatában, 10:9-re maradt alul Fenyvesi Csabával szemben, így ő ötödikként zárt.

A nőknél két BVSC-s is volt a legjobb 8 között, azonban a korábbi Magyarkupa fordulókon érmes és a legutóbbi vk-n a válogatottban is pástra lépő Dékány Kinga helyett ezúttal Borsody Emma szállította az érmet. Méghozzá egy szépen csillogó ezüstöt, még akkor is, ha sportolónk a fináléban csupán egy tussal kapott ki 15:14-re az MTK-s Kardos Edinától, Kinga pedig 7. lett.

Csapatban is a nőknél örülhettünk dobogós pozíciónak. Méghozzá nem is akármilyennek. A Borsody Emma, Dékány Kinga, Kiss Panna, Turcsák Bianka alkotta kvartett meg sem állt az aranyéremig. Ezen az úton előbb a Ludovika SE-t (31:15), majd a döntőben a Honvédot múlta felül a BVSC 45:39-re.

A férfiak a negyeddöntőben 45:38-ra kaptak ki a TSC-től, utána viszont két siker következett, így az 5. helyen zárt az Andrásfi Tibor, Osman-Touson Maruán, Sztankovics György, Xue Fu négyes.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay