Tóth Nadin egyéniben és csapatban is érmet szerzett

Tóth Nadin egyéniben és csapatban is érmet szerzett

Kiemelkedő BVSC-s eredményekkel zárult a kardozók magyarországi kadet európai körversenye. Tóth Nadin egyéniben és csapatban is dobogóra állhatott, de a férfiaknál is értékes helyezésekkel gazdagodtunk!

A kardozókra a hétvégén a szomszédban, egészen pontosan Gödöllőn várt kadet európai körverseny. A helyszín közelsége miatt is, népes BVSC-s különítménynek szurkolhattunk. A férfiaknál az egész magyar csapatból Berkeszi Dániel szerepelt a legjobban, ő végül 8. lett, ami előkelőnek mondható a közel 300 fős mezőnyben. Ráadásul a verseny későbbi győztesétől, az olasz Sibillótól kapott ki 15:11-re a negyeddöntőben. Csapatban aztán szinten az olaszok jelentették a végállomást, ahol egy tussal maradtunk alul, de már a legjobb 16 között. Ott végül a 9. helyen zárt a két BVSC-s vívóval felálló kvartett (Berkeszi Dániel és Szalai Zalán).

A nők kitettek magukért. Tóth Nadin egyéniben egészen az elődöntőig menetelt, ahol egy tussal kapott ki a későbbi győztes amerikaitól, így bronzémes lett. Csapatban ezt az eredményt is sikerült túlszárnyalnia.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a női kardválogatott felnőtt és utánpótlás világversenyeken is jó eredményt ér el és nem volt ez másként most sem. A Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin alkotta kvartett a négy között Nagy-Britannia ellen diadalmaskodott 45:42-re, aztán a fináléban itt is az olaszok örülhettek sajnos a 45:41-es sikernek.

Közben a kadet párbajtőrözők is itthon, egészen pontosan Budapesten a BOK-csarnokban léptek pástra az európai körversenyen. Itt is több BVSC-s vívónk gyűjtött értékes tapasztalatokat.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay