Szakosztályvezetőnk kapta decemberben „A hónap utánpótlásedzője” címet

Szakosztályvezetőnk kapta decemberben „A hónap utánpótlásedzője” címet

Nagy elismerésben részesült a BVSC és úszóink szakosztályvezetője, Nagy Péter. Ugyanis a szakember kapta „A hónap utánpótlásedzője decemberi díját az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselőitől.

Nagy Péter már több mint 20 éve, még 2002-ben kapott először úszócsoportot a BVSC-ben. Sportolói pályafutását is egyesületünknél zárta már le, majd edzőként szép sikereket ért el. Egyik első tanítványa a világbajnok és olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka volt. Jelenleg többek között a 2023-as év utánpótláskorú úszójának választott ifjúsági világ- és Európa-bajnok Magda Boldizsár, valamint Bóna Benedek és Székely Áron is az ő irányításával készül.

Decemberben utánpótlásunk remekelt a szegedi rövid pályás országos bajnokságon, ahol 48 érmet nyert a BVSC, így nem meglepő, hogy a legeredményesebbként zártuk az egyesületek rangsorát. Magda Boldizsár 10, míg Kovács Botond 8 aranyérmet nyert a Tisza partján.

Sós Csaba szövetségi kapitány A hónap utánpótlásedzője díjátadón kijelentette, hogy Nagy Péter a fiatal úszóedző-generáció egyik legtöbbre hivatott tagja.

„Egyáltalán nem lepődtem meg Péter mostani elismerésén, mert a BVSC mindig remekel az utánpótlás-bajnokságokon, Boldizsár pedig különlegesen értékes figurája a hazai úszósportnak, hiszen a királyszámban, száz gyorson lett ifi Európa-bajnok” – írja az utanpotlassport.hu.

Nagy Péter honlapunknak elárulta, hogy ebben a díjban kollégái munkája is benne van.

„Nagy elismerés számomra ez a díj, örülök neki. A kollégáim munkája nélkül azonban nem kaphattam volna meg, hiszen a különféle korosztályos versenyzőkkel fiatalabb korukban ők is foglalkoztak, illetve besegítenek a díjazott korosztály csoportjánál is az edzésekbe. Ez egy pozitív visszajelzés számomra, hogy jó irányba haladunk a versenyzőkkel és természetesen a további kemény munkára is ösztönöz. Ez nagy elismerés nekem, de a szakosztálynak és a klubnak is.”

Gratulálunk szakosztályvezetőnknek és további sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Fotó: utanpotlassport.hu / Mura László

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay