Ötödik lett a férfi 4x100-as gyorsváltó a vb-n

Ötödik lett a férfi 4x100-as gyorsváltó a vb-n

Két BVSC-s úszóval a soraiban lett 5. helyezett a férfi 4x100 méteres férfi gyorsváltó a dohai vizes világbajnokságon! A magyar csapat ráadásul megszerezte az olimpiai kvótát ebben a számban.

Jól indult a mieink számára a medencés úszóversenyek első napja a dohai világbajnokságon. A vasárnap délelőtti előfutamokból a 8. helyen kvalifikálta magát a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám, Németh Nándor összetételű négyes a fináléba. Ami pedig még fontosabb volt, hogy eldőlt, a tavalyi és idei vb összesítése alapján ott lesz Párizsban az olimpián a csapat ebben a számban.

A döntőben aztán még rátettek egy lapáttal a teljesítményükre a fiúk. Ezúttal Németh kezdett és kiváló, 47.89 másodperces idővel a második helyen váltott Szabóval. Ő egy helyet visszacsúszott, majd következett Mészáros, aki az 5. helyen adta át a stafétát Jászónak és ezt a pozícióját meg is tartotta a magyar csapat.

„Az elején azt a 46.8-at nem igazán sikerült elkapni, de szerintem ez volt a lehető legjobb felállás. Egy kicsit el tudtam menni a szerbtől, ezáltal nyílt vizet tudtam adni a többieknek, és így még az is jó volt, hogy a szélén úsztunk, kimaradhatunk a középen zajló harcból. Összességében elégedettek lehetünk ezzel az ötödik hellyel” – értékelt Németh a futam után az MTI-nek.

Hétfőn már egyéniben is bemutatkoznak sportolóink. Németh Nándor 200 méter, míg Késely Ajna 1500 méter gyorson lesz érdekelt az előfutamokban.

Gratulálunk a férfi váltónak, külön is sportolóinknak, Nándinak és Daninak!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay