Öt úszónkkal rajtol az Európa-bajnokság

Öt úszónkkal rajtol az Európa-bajnokság

A budapesti vizes világbajnokság után nem sokat pihenhettek úszóink, hiszen csütörtöktől jövő szerdáig Rómában vár rájuk Európa-bajnokság. A 25 fős magyar csapat ötödét a BVSC adja, ráadásul akár az érmekért is versenyben lehetnek a mieink!

Emlékeinkben még elevenen élhet a budapesti világbajnokság, ahol több úszónk is remek eredményt ért el. Azonban máris itt egy újabb világverseny, ahol akár érmes reményeink is lehetnek. Éppen múlt héten mutattuk be Egerből érkezett új különítményünket, és akkor Kovács Ottó edző elárulta, hogy a 4x200 méteres férfi gyorsváltó akár érmes is lehet Holló Balázzsal és Németh Nándorral a soraiban. Nándi edzőjét, Plagányi Zsoltot már az olasz fővárosban értük utol és ő is hasonlóan vélekedik erről.

„A világbajnokságon sem sokon múlott az érem, így az Eb-n akár odaérhetnek a fiúk a dobogóra, ha ezért megtesznek mindent. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hogy ilyen rövid idő alatt kell kétszer is csúcsformában lennünk, de megtettünk mindent a felkészülés alatt, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el. Jelenleg nagyon meleg van Rómában, és az időjárás csak még melegebb lesz, ami azért fontos, mert hosszú idő után ismét nyitott medencében rendezik a kontinensviadalt. Már az első napon kiderül majd, hogy sikerült a formába hozás” – árulta el a szakember.

Hozzátette, hogy történelmi helyszínen vannak, hiszen a bemelegítő fedett medencét az 1960-as olimpián használták. A két fiú mellett ott lesz még Késely Ajna, valamint Kovács Benedek, továbbá az első felnőtt világversenyére készülő fiatal tehetségünk, Mészáros Dániel is a mezőnyben.

A Foro Italico medencéjében minden nap reggel 9 órakor kezdődnek az előfutamok, míg a döntőket 18 órától rendezik. Az M4 Sporton élőben szurkolhatunk sportolóinknak. Sok sikert kívánunk nekik!

Úszóink programja az Eb-n:

Holló Balázs – 4x200 m gyorsváltó

Késely Ajna – 200, 400, 1500 m gyors

Kovács Benedek – 50, 100, 200 m hát

Mészáros Dániel – 100 m gyors

Németh Nándor – 100, 200 m gyors, váltók

Fotó: Instagram / Késely Ajna

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay