Válogatott úszókkal erősödött úszószakosztályunk

Válogatott úszókkal erősödött úszószakosztályunk

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, többek között Holló Balázs és Békési Eszter is a BVSC-ben folytatja pályafutását. Az egriektől érkező úszók edzőjével, Kovács Ottóval beszélgettünk a célokról és arról, hogy találtak rá klubunkra!

Sűrű a nyári programotok, most is éppen a serdülő országos bajnokságon értünk utol. Már több mint egy hónapja a BVSC színeiben úszik a csapatod, hogy kerültetek egyesületünkhöz?

Nagyjából másfél éve már Budapesten edzünk Holló Balázzsal és a körülötte lévő fiatalok csapatával a Duna Arénában. Már akkor azért jöttünk fel a fővárosba, mert láttuk, hogy Egerben egyre rosszabb a helyzet elsősorban anyagi szempontból. Az előző városvezetés maximálisan támogatta az úszást, a váltást követően azonban kevesebb pénzt fordított a város a sportfinanszírozásra. Balázs és például a mellúszásban magyar bajnok Békési Eszter viszont profi sportoló, így természetesen ők fizetésből élnek, mint ahogy én is. Ezek pedig már komoly terhet jelentettek Egerben. Az olimpia előtt azért jöttünk fel Budapestre, hogy jó körülmények között készüljünk az ötkarikás játékokra. Akkor azt mondták a fiatalok, hogy maradjunk az Eger színeiben, de ők Pesten készülnének.

Aztán mégis budapesti egyesületbe igazoltatok.

Eszter rövid pályán országos csúcsot úszott, de Balázs is vb-döntős volt 400 méter vegyesen és rajtuk kívül is vannak ígéretes serdülőink. Amikor pedig láttuk, hogy az anyagi kérdés nem oldódik meg, akkor megkerestem Wladár Sándor elnök urat, hogy segítsen nekünk befogadó klubot találni, hiszen fiatal és tehetséges sportolókról beszélünk. Így találtunk rá a BVSC-re.

Mik az első tapasztalatok a klubnál?

Mindenképpen úgy érzem, hogy kedvesen fogadtak minket. Tulajdonképpen bármit, amit kértünk a nagyjából kéthónapos időszakban, ami már a BVSC-hez köthető, abban nem volt olyan, amiben ne segítettek volna. Úgyhogy bizakodom, hogy jól működő közös munka lesz és szép eredményeket érünk majd el.

Balázs és Eszter is ott volt a hazai vizes világbajnokságon, ráadásul előbbi 400 méter vegyesen szenzációs időt úszva nyolcadikként zárt. Az augusztusi Európa-bajnokságot milyen célokkal várjátok?

Balázs olyan nagyszerű időt úszott a vb-n, hogy azzal a legjobb idővel nevezhetne 400 vegyesen. De sajnos, mint sokan, ő is elkapta a koronavírust a vb végén, így kimaradt két hét és le is gyengült. Úgyhogy annak nem volt realitása, hogy erre a számra maximálisan felkészüljön. Viszont ahogy már a vb-n is szerepelt a 4x200 méteres gyorsváltóban, amelyen látszódott, hogy ebben nagy lehetőségek vannak, így egyeztetve Sós Csaba szövetségi kapitánnyal abban maradtunk, ebben igyekszünk felkészülni. Azt kell, hogy mondjam, számomra is meglepően nagyon jól halad ebben Balázs. Tehát bizakodom abban, hogy akár egy érem is benne van ebben a váltóban.

Ráadásul a vb után ismét a junior-világbajnok csapat áll majd össze, tehát ilyen szempontból is különleges ez az összeállítás.

Igen, az egy szenzációs világcsúccsal megnyert aranyérem volt. Bár a felnőtt mezőnyben itt még nem tartunk, de szerintem már most az Eb-n ki fog derülni, hogy ez a váltó Párizsra akár oda is érhet a legjobbak közé. Ami még éremesélyt is jelenthet majd…

Szurkolunk ennek mindenképpen és jó felkészülést kívánunk a jövő héten kezdődő római Európa-bajnokságra! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay