Kós Hubert világbajnok 200 méter háton!

Kós Hubert világbajnok 200 méter háton!

Úszóink csodás napot zártak a Fukuokában zajló vizes világbajnokságon! Kós Hubert hatalmas országos csúccsal aranyérmes lett, megszerezve a magyar küldöttség első érmét a medencében, míg Kovács Benedek ötödikként végzett!

Nagyon bíztunk benne, hogy a 200 méter hát után lesz minek örülnünk, hiszen Kovács Benedek a második, Kós Hubert a harmadik legjobb idővel jutott be a fináléba. Nem is kellett csalódnunk. 50 méter után Kós a harmadik, Kovács a negyedik helyen fordult, majd féltávnál előbbi feljött a második pozícióba az amerikai Ryan Murphy mögé, míg utóbbi kicsit visszacsúszva a hatodik volt.

Az utolsó 50-re fordulva Kós a vezetést is átvette, miközben Kovács a hetedik volt. Nagyot hajrázott mindkét fiú. Hubert pedig nem engedte ki a kezéből a győzelmet és 1:54.14 perces magyar rekorddal csapott célba, Bernek Péter 2017-es 1:55.58-as idejét adta át a múltnak a féléve az Egyesült Államokban készülő sportolónk.

„Szerintem ez a Bob Bowman-hatás, ennyire egyszerű a dolog. Fél éve edzem vele Arizonában, nagyon jó csoportunk van, nagyon érti a munkáját, fantasztikus vele dolgozni” – így értékelt a helyszínen sportolónk, akit a futam után rögtön orvosi vizsgálatra vittek, a dobogón azonban már mosolyogva vette át a jól megérdemelt aranyérmet.

Kovács Benedek is szenzációsan úszott és végül nagy hajrájának köszönhetően, egyéni csúccsal (1:55.85) az ötödik helyen csapott a célba.

„Örülök annak, hogy sikerült megint egy kicsit javítani, azt egy picit sajnálom, hogy a hosszabb hajrámat, amit szoktam, egy kicsit később indítottam meg, mint kellett volna. Ha van még tíz méter, talán meglett volna a bronz. Az ötödik hely azért nem rossz, a fő cél a jövő évi olimpia” – Kovács ráadásul előrelépett, hiszen tavaly a 8. helyen zárta a vb-t.

A világbajnokság eredményeiről folyamatosan beszámolunk eredménykövető cikkünkben ezen a linken.

Gratulálunk sportolóinknak a nagyszerű eredményekhez! Szép volt fiúk!

Vizes vb, Fukuoka

200 méter hát

1. Kós Hubert 1:54.14 perc (országos csúcs)

2. Ryan Murphy (Egyesült Államok) 1:54.83

3. Roman Mityukov (Svájc) 1:55.34

...5. Kovács Benedek 1:55.85

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay