Ideiglenesen a gyorsról hátra vált Németh Nándor

Ideiglenesen a gyorsról hátra vált Németh Nándor

Németh Nándor a 4x200 méteres gyorsváltóval arany-, míg a 4x100-assal ezüstérmet szerzett a római Európa-bajnokságon. A sikeres nyár után már elkezdte a felkészülést tehetséges úszónk, aki egy kis ideig háton szerepel majd a gyors helyett.

Mennyire tudtad kipihenni magadat a hosszú és eredményes szezon után?

Nagyjából 2-3 hetet pihentünk, de azért ez az időszak is inkább aktívpihenő volt. Hazaértünk csütörtökön és a rákövetkező héten Zsolt bá’ azért már küldte az edzéstervet. Ezt akkor még csak részben csináltam meg. De jó volt kicsit kikapcsolódni. Most lesz egy lazább félévünk, utána viszont beindul minden, úgyhogy szükségünk volt már erre.

Nyár elején mondtad, hogy egyértelműen az érem a cél világversenyen. Ez össze is jött, ráadásul kettő is a váltókkal. Elégedetten zártad a nyarat?

Abszolút. Nyilván kicsit bennem van a hazai világbajnokság, hogy ott nem jött össze semmi, ahogy szerettem volna, mármint ha az éremről beszélek most. Mindenhol tizedeken múlott, akár a továbbjutás vagy az érem. Azonban az Eb kompenzálta a vb-t. Nagyon örülök az Európa-bajnoki címnek és az ezüstéremnek is. Remélem, hogy jövőre folytatni tudjuk ezt. Aztán majd az olimpián is szeretnénk még alkotni valamit a váltókkal, de természetesen az egyénit sem fogom hagyni.

Bár említetted, hogy lazább félév lesz, de mi a következő cél ebben az időszakban?

Valószínűleg a következő hónapban megyünk Franciaországba, illetve a rövid pályás országos bajnokságot sem fogjuk kihagyni. A gyorsot viszont kicsit pihentetem ebben a félévben és az a terv, hogy csak háton indulok majd el, illetve a váltókban. Most az alapozási ciklust szeretnénk kintebb tolni, hogy jövőre ne a nulláról kezdjem az évet.

Jövőre újra jön a gyors?

Igen, csak erre a félévre pihentetjük. A hát azért még kicsit messze áll tőlem, aztán majd ki tudja… Januártól egyértelműen a gyors lesz újra a prioritás. Lesz országos bajnokság és világbajnokság is. Szerintem a 100 méter lesz a fő, de 200-at sem szeretném hagyni. Edzőmmel azt beszéltük, hogy valószínűleg mindkettőn úszni fogok.

Sok sikert kívánunk Nándinak!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay