Európa-bajnokkal bővült a BVSC-Zugló úszócsapata

Európa-bajnokkal bővült a BVSC-Zugló úszócsapata

Kós Hubert a júliusi fukuokai vizes világbajnokságon már a BVSC-Zugló népes úszócsapatát erősíti majd! A jelenleg az Egyesült Államokban Michael Phelps korábbi edzőjének irányításával készülő Európa-bajnok a 200 vegyes mellett háton is bizonyítana.

Kós Hubert még csak 20 éves, de már felnőtt Európa-bajnokságokon is dobogóra állhatott. 2021-ben 400 méter vegyesen lett bronzérmes a rövid pályás kontinensviadalon, míg tavaly Rómában a dobogó tetejére állhatott fel 200 méter vegyesen a nagymedencés Eb-n. A tehetséges úszó idéntől a BVSC-Zuglót képviseli a világversenyeken.

„Az úszó országos bajnokságokon a BVSC-Zugló rendre az egyesületek közötti pontverseny élén zárt az utóbbi években. Továbbá a klub népes csapatot delegál a világversenyekre is. Hubert érkezésével a fukuokai medencés vb-csapat negyedét adja 7 fővel a BVSC. Bízunk benne, hogy mivel egy újabb tehetséges úszó csatlakozott hozzánk, így a jövő évi párizsi olimpián is szép sikereket érnek el sportolóink” – nyilatkozta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

„Nagy dolog számunkra, hogy egy ilyen remek képességű úszó minket keres meg, hogy szeretne hozzánk tartozni. Így az eddig is bivalyerős csapatunk csak még tovább erősödik általa. Nagyon bizakodva várjuk a következő világversenyeket” – tette hozzá Szentpáli Gábor a BVSC-Zugló ügyvezető elnöke.

Kós Hubert december óta készül az Egyesült Államokban, azon belül is Arizonában a legendás Bob Bowman irányításával, aki Michael Phelps mellett számos olimpiai bajnoknak volt az edzője. A közös munka eredménye hamar meglátszott, hiszen áprilisban 200 méter háton hatalmas egyéni csúccsal (1:55.95) győzött a TYR Pro Swim Series elnevezésű viadal westmonti állomásán Kós, ami olimpiai szintet is jelentett számára ezen a távon.

„Azért volt fontos számomra, hogy a BVSC-hez csatlakozzak – még úgyis, hogy Amerikában készülök –, mert azt éreztem még mielőtt kijöttem ide, hogy kell egyfajta stabil háttér Magyarországon. Nagyon fontos, hogy legyen egy csapat mögöttem, legyen egy olyan vezetőség mögöttem, akiben bízom és akivel kapcsolatban azt érzem, hogy megad nekem mindent, ha kell bármilyen segítség otthon” – mondta Kós Hubert.

A tavaly 200 méter vegyesen Európa-bajnoki címet szerző fiatal tehetség hozzátette azt is, hogy idén már lehet más lesz a fő száma a vb-n.

„Őszintén elmondom, hogy amikor ide kijöttem, akkor nem gondoltam volna, hogy 200 méter hátat fogok úszni. Azt hittem, hogy 200 méter vegyesen fogok odajutni a világ élmezőnyébe. Azonban olyan sokat fejlődött itt a 200 hátam, hogy szerintem ki lehet jelenteni, hogy ez lett Bob Bowman felkészítésével félév alatt a fő számom.”

Kós Hubert az Egyesült Államokból egyenesen a világbajnokságra utazik majd júliusban. A BVSC-Zugló így vele együtt 7 fővel képviseli Magyarországot a vb-n.

„Késely Ajna, Holló Balázs, Kovács Benedek, Mészáros Dániel, Németh Nándor és Székely Áron mellett Kós Hubert is a BVSC-s színeket képviseli majd Japánban. Nagy öröm számunkra, hogy az eddig is nagyon erős csapatunk tovább bővült egy rendkívül tehetséges úszóval. Továbbá fontos azt is megemlíteni, hogy a felnőtt vb mellett a nyári korosztályos világversenyeken is lesznek BVSC-s úszók, így a jövő is biztosítva van a klubnál” – árulta el Nagy Péter szakosztályvezető.

A vizes világbajnokságon július 23-a és 30-a között rendezik a medencés versenyeket.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay