Sűrű nyár vár úszóinkra

Sűrű nyár vár úszóinkra

Világbajnokság, korosztályos Európa-bajnokságok és nyári EYOF. Ezek csak a legkiemeltebb versenyek azok közül, amelyek úszóinkra várnak a nyáron. Nagy Péter szakosztályvezető árulta el a célokat!

A BVSC-Zugló toronymagasan nyerte meg az áprilisi úszó országos bajnokságon a klubok pontversenyét. Ráadásul az érmek mellett az időeredmények terén is jól teljesítettek sportolóink és többen is kvalifikálták magukat a nyári világversenyekre. Sőt, Késely Ajna és Kovács Benedek olimpiai szintet is úszott már Párizsra.

„Természetesen örülünk minden eredménynek, de az olimpia azért még messzebb van, addig sem szabad hátradőlni, hiszen szerencsére olyan sűrű a magyar mezőny, hogy nem lehet tudni, egy adott számban ki lesz a két legjobb, aki majd mehet Párizsba. Viszont az mindenképpen örömteli, hogy akik kijutottak a nyári világbajnokságra, valószínűleg ott még tovább javíthatják majd az eredményeiket” – kezdte értékelését szakosztályvezetőnk, Nagy Péter.

Sós Csaba szövetségi kapitány a kaposvári ob után hirdette ki azt a névsort, akik már biztosan ott lesznek júliusban Fukuokában. Ez alapján a nőknél Késely Ajna, míg a férfiaknál Németh Nándor, Holló Balázs, Kovács Benedek és Székely Áron már nyugodtan készülhet a vb-re.

„Szerettem volna, ha még több indulónk lesz a vb-n, de még van esély a csapatba kerülni. Török Dominik tavaly ősztől Amerikában tanul és neki nem úgy sikerült a formába hozása az országos bajnokságra. De Bohus Ricsi sem járt egyelőre sikerrel. Ő egyébként a hétvégi BVSC által rendezett versenyen megúszta a szintet 50 méter háton, de az nem számított bele a kvalifikációba. Erre majd június elején Sopronban lesz még lehetősége. Mészáros Dániel is hasonló cipőben jár, ő a 4x100-as gyorsváltóba kerülhet még be. A világbajnokságon egyéniben elsősorban döntős pozíciókban reménykedhetünk, a váltók pedig több dolgon is múlnak majd, de ott is bízhatunk a jó eredményekben.”

Azonban nem csupán a vb-n szurkolhatunk majd a nyáron BVSC-s sportolókért. Az ifi Eb-n hárman is ott lehetnek, közülük Magda Boldizsár ráadásul éremeséllyel utazik majd, ha megismétli az ob-n nyújtott teljesítményét. Az EYOF-on tavaly is dobogóra, sőt annak legfelső fokára állhatott fel Elekes Tamara és idén is érmekben bízhatunk az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Míg a vb-ről lemaradó fiatal úszóink, mint például Török Dominik vagy Békési Eszter a nyár második felében első alkalommal megrendezendő U23-as Eb-n bizonyíthat majd több társával együtt, ahol amerikai úszók is indulnak, így erős mezőnyre van kilátás.

A felnőtt válogatottak közül többen is ott lesznek a Mare Nostrum-sorozat hétvégi állomásán Monacóban. Úgyhogy lesz kikért szorítanunk a következő hónapokban úszóink közül.

Sok sikert kívánunk nekik! Hajrá, BVSC!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay