A BVSC delegálja a legtöbb úszót a vb-csapatba

A BVSC delegálja a legtöbb úszót a vb-csapatba

Remek eredményekkel zárult múlt héten az úszó országos bajnokság a BVSC-Zugló számára, hiszen egyesületünk a 21 éremnek, közte 10 első helynek köszönhetően megnyerte a pontversenyt. Továbbá eldőlt, hogy hat úszónk is ott lehet a hazai vizes vb-n!

Hat-nyolc aranyérem és 15 dobogós helyezés. Nagy Péter szakosztályvezetőnk így fogalmazta meg az úszó országos bajnokság előtti várakozásait. A debreceni viadalon azonban sportolóink még ennél is jobban teljesítettek, hiszen 10 arany-, 8 ezüst- és 3 bronzéremmel – tehát összesen 21 medáliával – az éremtáblázat és a csapatverseny élén végzett a BVSC.

„Összességében teljesen elégedett vagyok a versennyel. Az előzetes várakozásokat túlszárnyaltuk mind érmekben, mind pedig időeredményekben. Összesen hat úszónk kvalifikálta magát a budapesti vb-re. Késely Ajna és Török Dominik az új BVSC-s csapattag, közülük Dominik eredménye volt igazán a meglepetés. Fontos még kiemelni, hogy Székely Áron révén egy ifi Eb-szintet is sikerült teljesíteni. Megnyertük magasan a pontversenyt, ami talán elvárás is volt előzetesen magunkkal szemben. A csapat erősségét mutatja, hogy a férfi váltókban volt olyan, hogy 4 versenyzőt tudtunk cserélni az előfutamok után a döntőkre. Nagyon egyben van a társaság, az idős és tapasztalt versenyzők példamutatása és eredményessége mögé sokan szeretnének felzárkózni a fiatalok közül” – árulta el Nagy Péter.

A világbajnokságon Késely Ajna (400 m gyors, 800 m gyors), Németh Nándor (100 m gyors, 200 m gyors), Kovács Benedek (100 m hát, 200 m hát), Bohus Richárd (50 m hát), Török Dominik Márk (200 m vegyes) és Takács Tamás (100 m mell) lehet majd ott a mieink közül. Így a BVSC delegálja a legtöbb úszót a magyar csapatba a budapesti vizes világbajnokságon, amelyet júniusban rendeznek a Duna Arénában.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay