Hat-nyolc aranyérem a cél Debrecenben

Hat-nyolc aranyérem a cél Debrecenben

Szerdától szombatig rendezik az CXXIV. Úszó Országos Bajnokságot Debrecenben, ahol a BVSC-Zugló is népes csapattal vesz részt. Nagy Péter szakosztályvezetőnk elárulta, hogy a 15 érem mellett cél a 6-8 bajnoki cím is!

Szerdától szombatig rendezik az CXXIV. Úszó Országos Bajnokságot Debrecenben, ahol a BVSC-Zugló is népes csapattal vesz részt. Nagy Péter szakosztályvezetőnk elárulta, hogy a 15 érem mellett cél a 6-8 bajnoki cím is!

Három év után ismét Debrecenben ugranak medencébe az úszók az országos bajnokságon. Ráadásul az is fontos változás például a tavalyi OB-hoz képest, hogy ezúttal a hagyományos lebonyolítás szerint zajlik a verseny, vagyis délelőtt az előfutamokat, míg este az elődöntőket és a finálékat rendezik. Ma délelőtt már el is rajtolt a verseny, amelyen az a BVSC-Zugló célja, hogy ismét a legjobb egyesületek között végezzen klubunk.

„Igazából az OB előtt nem nagyon fogalmaztam meg, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni. Nyilván minél eredményesebben szeretnénk zárni. Ugye a legutolsó országos bajnokság pontversenyét mi nyertük, most is arra törekszünk, hogy ez sikerüljön. Azért ez most nehezebb lesz, mert jó pár válogatott versenyzővel kevesebbünk van, de szeretnénk nagyjából 15 érmet, közte 6-8 első helyet szerezni” – árulta el az elvárásokat honlapunknak Nagy Péter szakosztályvezetőnk.

Cseh László nélkül például 23 év után rendeznek országos bajnokságot, de rajta kívül is lesz hiányzó a tavalyi BVSC-s csapatból. Burián Kata már más klub színeiben indul, míg Bernek Péter Késely Ajnaedzőjeként lesz ott Debrecenben. Ajna mellett még érkezett pár reménység, akik ezen az OB-n mutatkozhatnak be BVSC-sként.

„Mindig az időeredményért érkezünk egy országos bajnokságra, hiszen ha mindenki az egyéni legjobbjához közel tud kerülni, akkor az a helyezésben is jó lesz majd. Az újak pedig szeretném, ha élveznék az egész versenyt és teher nélkül teljesítenének. Itt van a világbajnokság a nyakunkon. Akiknek van már szintje tavalyról, nekik egyszerűbb dolguk van, a többieknek azért nehezebb feladatuk lesz, ha oda ki akarnak jutni.”

Szerdától szombatig délelőtt az előfutamokat rendezik, ezeket a Magyar Úszó Szövetség youtube-csatornáján lehet élőben követni, míg a 17 óra 30 perckor kezdődő esti programot az M4 Sport élőben közvetíti.

Sok sikert kívánunk csapatunknak! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay