BVSC-s úszóérmek nemzetközi versenyekről

BVSC-s úszóérmek nemzetközi versenyekről

Négy, a hazai világbajnokságra készülő úszónk is jól szerepelt a hétvégén a Mare Nostrum-sorozat első állomásán Monacóban. Míg fiataljaink a V4 Olimpiai Reménységek Nemzetközi Úszóversenyről szállították az érmeket Prágából!

Nem unatkoztak úszóink a hétvégén, hiszen a júniusi budapesti vizes világbajnokságra készülő felnőttek Monaco, míg két fiatal sportolónk Prága felé vette az irányt. Az idősebbek a Mare Nostrum első állomásán léptek rajtkőre. Rögtön az első napon Németh Nándor 100 méter gyorson egy ezüstéremmel kezdett, de Késely Ajna (400 m vegyes – 6. hely, 200 m gyors – 5. hely) és Török Dominik (200 m vegyes – 7. hely) is döntőbe jutott. Bohus Richárdnak ugyanez viszont most nem sikerült 100 gyorson a sűrű mezőnyben.

Vasárnap aztán Ajna 400 méter gyorson nem talált legyőzőre és elhozta az aranyérmet, ami azért is biztató, mert a vb-n is láthatjuk majd sportolónkat ebben a számban. Míg Nándi ezúttal 200 méter gyorson állt közel a dobogóhoz, végül negyedik lett.

Közben a V4 Olimpiai Reménységek Nemzetközi Úszóversenyen is remekeltek a BVSC-s fiatalok. Elekes Tamara összesen 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a viadalt, míg Kovács Botond élete első válogatott versenyén az egy évvel idősebbek között is helyt állt és többek között egyéni csúcsot is úszott. A magyar válogatott pedig megnyerte a pontversenyt, amelyből mindketten tevékenyen vették ki a részüket.

Gratulálunk úszóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay