Érmes szezonzárás szinkronúszóinktól

Érmes szezonzárás szinkronúszóinktól

Komoly nemzetközi versenyt rendeztek a hétvégén a Tüske Uszodában a szinkronúszók számára. A IX. Hungarian Openen 16 ország csapatai vettek részt. Sportolóink pedig nagyon szép eredményeket értek el ebben az erős mezőnyben.

A budapesti versenyen öt korosztályban (gyermek, utánpótlás, junior, felnőtt és masters) mérték össze tudásukat a sportolók. A BVSC csapatai mindegyik korcsoportban rajthoz álltak, ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis szinte minden korosztályban éremmel zárták szinkronúszóink a IX. Hungarian Opent.

„A legnagyobb mezőny az utánpótlásban (13-15 évesek) volt, mert augusztus elején Pozsonyban lesz az első világbajnoksága a korosztálynak és ide mindenki eljött egy kis előversenyre. Úgyhogy ennek a csapatunknak volt a legnehezebb dolga, itt már a döntőbe jutás hatalmas eredménynek számított. Ugyanis 12 ország válogatottja is jelen volt, közte a magyar válogatott is. Klubként tehát különösen is nagy fegyvertény, hogy bejutottunk a fináléba. A többi korcsoportban pedig mindenhol érmet szereztünk és nagy örömünkre majdnem mindig a csapatprogramokban kerültünk oda a dobogóra” – értékelte a versenyt Horváth Erika szakosztályvezetőnk.

Szinkronúszóink a tíz éremmel (5 arany, 1 ezüst, 4 bronz) feltették szezonbeli teljesítményükre a koronát. Most egy kis pihenő következik számukra a fárasztó idény után augusztusban viszont már ismét a munkáé lesz a főszerep.

„Kapnak a lányok most öt hét pihenőt, aztán augusztusban kezdünk majd újból egy kemény alapozással. Továbbá, akkor átnézzük a jövő évi versenynaptárat és kijelöljük az őszi versenyeket. Így vágunk neki az új szezonnak.”

Sportolóink eredményei a IX. Hungarian Openen:

Gyermek:

Páros összesített: 8. hely

Szabad kombináció: 3. hely

Utánpótlás:

Páros összesített: 11. hely

Csapat: 9. hely

Junior:

Egyéni szabad program: 8. hely

Páros szabad program: 4. és 7. hely

Csapat szabad program: 3. hely

Csapat technikai program: 3. hely

Felnőtt:

Egyéni szabad program: 4. hely

Egyéni technikai program: 3. hely

Páros szabad program: 1. hely

Páros technikai program: 4. hely

Csapat szabad program: 1. hely

Csapat technikai program: 1. hely

Szabad kombináció: 2. hely

Masters:

Páros szabad program: 1. hely

Páros technikai program: 1. hely

Hasonló cikkek

Kupagyőztes

Kupagyőztes

Vébérésztvevők

Vébérésztvevők

Második és első hely

Második és első hely

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay